Taskforces skal bekæmpe bander

Københavns Politi sætter nu alt ind på at stoppe bandeskyderierne. Mandag morgen begynder to store specialgrupper indsatsen mod banderne.

(Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Københavns Politi sætter nu hårdt mod hårdt for at stoppe bandeskyderierne i hovedstaden. Mandag morgen begynder to store specialgrupper indsatsen mod banderne.

Det erfarer DRs kriminalredaktør, Claus Buhr.

De to specialgrupper skal kun tage sig af bandekriminalitet. Og de bliver nedsat øjeblikkeligt, efter København i denne uge oplevede tre skyderier på blot halvandet døgn.

To grupper

Den ene gruppe skal tage sig af den tryghedsskabende indsats - det er de uniformerede betjente. Den anden bliver efterforskerne, der både skal kigge på bandernes kriminalitet og økonomi, fortæller fungerende chefpolitiinspektør Mogens Lauridsen:

- Vi prøver at samle alle de ressourcer, vi har sat ind i det her, til to slagkraftige taskforces, siger han til DR Nyheder.

Den tryghedsskabende gruppe bliver på 35 mand. Til gengæld er politiet mere lukket omkring størrelsen på den anden gruppe - efterforskergruppen.

Men den bliver formentlig nødt til at være have mindst samme størrelse, som den uniformerede gruppe, hvis man reelt skal have mulighed for at komme ind bag de meget lukkede bandestrukturer. Så altså i alt 70 mand eller flere, vurderer DRs kriminalredaktør, Claus Buhr.

Forhåbningen hos politiet er, at den styrkede indsats vil give politiet en længe ventede fordel i kampen mod banderne, fortæller Mogens Lauridsen:

- Vi har gjort en kæmpe indsat i over et halvt år nu. Alligevel er det ikke lykkedes os at få og få sat en stopper for de her skudepisoder. Vi evaluerer hele tiden, på det vi laver. Og nu synes vi så, vi vil prøve den her model og så se, om det ikke kan gøre, at vi kommer lidt foran.