Tavshed om korruptionssag

Politiet efterforsker københavnske politikeres mulige forsøg på at tjene korruptionspenge på en byggesag. Hverken politikerne, offeret eller politiet vil afsløre detaljer.

Arbejdet er standset på byggeprojektet på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Der er brug for en tilføjelse til lokalplanen, hvis byggeriet skal gøres færdig. (© DR)

Københavns Politi efterforsker en mulig korruptionsskandale, som involverer Københavns Kommunes Borgerrepræsentation.

Ifølge Politikens og DRs oplysninger mistænkes flere politikere - heriblandt en venstrepolitiker - for at kræve bestikkelse fra entreprenørfirmaet NCC som betingelse for at støtte et boligprojekt i Københavns Sydhavn.

Både politi, politikere og entreprenøren bekræfter, at der er en efterforskning igang, og at politiet afhører implicerede.

Tavshed hos alle parter

Men derudover er alle parter tavse.

- Ud over det har vi ingen kommentarer til tingene, siger chefkriminalinspektør Per Larsen fra Københavns Politi.

Og kommunikationschef Bo Dybkjær fra NCC er ikke mere meddelsom:

- Så længe politiet efterforsker sagen, ønsker vi ikke at kommentere hvad, der har ført til hvad, siger han.

Den værste form for bestikkelse

Men mistanken er ude, og der er ingen, som bryder sig om tanken.

- Hvis det her er sandt, så er det meget alvorligt, for det kan ikke passe, at vi skal have den slags tilstande i Danmark, siger Københavns Miljø- og teknikborgmester Klaus Bondam til DR.

Han har fået sagen suspenderet i det politiske system, siden han først hørte om den onsdag.

Professor i erhvervsret Lars Bo Langsted er bekymret over mistanken.

- Det er den værste form for bestikkelse, hvis det er rigtigt. I samme sekund, man går ind og siger, at man vil have penge for at træffe en afgørelse, har vi et voldsomt problem, siger han.

Manglede godkendelse

Sagen er opstået omkring et byggeprojekt i Københavns Sydhavn, som er kommet i problemer, fordi det stedet ikke er godkendt til boliger.

En nærliggende fabrik laver for meget støj til, at man må bo der, og derfor skal der laves en tilføjelse til lokalplanen, før NCC kan gennemføre byggeprojektet.

Det var under arbejdet på at skaffe denne, at NCC pludseligt oplevede, at politikerne sendte underlige signaler. Derfor gik entreprenørfirmaet til kommunen, som gav sagen videre til politiet.

Ifølge Politiken blev entreprenøren bedt om bidrag til en partikasse eller opfordret til at blive kunde i et firma ejet af en af de københavnske politikere. Ingen af sagens parter har villet be- eller afkræfte dette over for DR.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter