Taxachauffør i voldssag ville have sine penge: Bendtner var arrogant

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner sidder på anklagebænken i sag om simpel vold.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner og en taxachauffør er tiltalt i en voldssag, som kører i Københavns Byret i dag. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Der var en ophidset stemning i den taxa, som Nicklas Bendtner og kæresten sad i midt om natten den 9. september.

Det fremgår af videoer fra taxaen, som er blevet vist i Københavns Byret, hvor fodboldspilleren Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mod en taxachauffør. Chaufføren er tiltalt for forsøg på vold i samme sag.

Midt om natten træder Nicklas Bendtner og hans kæreste ind i taxaen.

- De råber og skriger lidt af hinanden, siger chaufføren i retten.

Han fortæller, at Nickas Bendtner er sur, fordi han mener, at kæresten har været sammen med en anden fyr.

Videoerne viser, at Nicklas Bendtner og kæresten under taxaturen beder taxachaufføren om at køre uden om en bil, der holder stille på vejbanen.

- Så giver han mig nærmest en ordre om at køre uden om, siger taxachaufføren.

Kort efter opstår der fornyet diskussion i taxaen. Ifølge chaufføren er Nicklas Bendtner og kæresten utilfredse med den vej, chaufføren kører.

Videoerne viser, at kæresteparret træder ud af taxaen.

Chaufføren ringer til en bekendt og brokker sig over, at kæresteparret har forladt taxaen uden at betale regningen, der lød på 52 kroner. Han sviner Nicklas Bendtner og kæresten til, kan man høre.

- Så forlod de bare taxaen, som om det er noget at de mest normale, man gør, siger chaufføren og kalder handlingen arrogant.

Det er første gang, at chaufføren oplever, at en kunde stikker af fra en regning, fortæller han og påpeger, at kæresteparret virkede meget berusede.

Forsvarer for taxachaufføren, Mette Grith Stage, da hun ankom til byretten. Der er navneforbud i forhold til taxachaufføren. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

"Går fra regningen, fordi han er kendt"

- Bare fordi han er kendt, så kan han ikke tillade sig at gøre, hvad der passer ham, lyder det fra taxachaufføren.

Han beslutter sig for at lede efter Nicklas Bendtner, og på video kan man høre, at chaufføren siger til sin bekendte, at han vil slå Nicklas Bendtner.

Men det var bare en dum bemærkning, siger han i retten. Han kørte kun efter kæresteparret for at få sine penge.

På video kan man se, at chaufføren kører op på siden af Nicklas Bendtner og kæresten. Chaufføren træder ud af taxaen. Der bliver råbt bandeord, og man kan på video se en genstand lande i nærheden af kæresteparret – ifølge chaufføren er der tale om en tom dåse.

- Så kastede jeg dåsen i afmagt og frustration over, at man har så lidt respekt, at man bare skrider fra regningen og bliver kaldt sorte neger, siger taxachaufføren.

Derefter vender Nicklas Bendtner og kæresten sig om og går hen til taxachaufføren. På video kan man se noget, der ligner et slag, og så forsvinder taxachaufføren ud af billedet.

Men det husker chaufføren ikke.

- De kommer farende mod mig. Så går jeg ud som et lys, siger han.

Kort efter viser overvågning fra gaden, at Nicklas Bendtner og kæresten løber fra stedet, mens en anden bil kommer til og tager hånd om chaufføren.

Nægter sig skyldige

Nicklas Bendtner nægter sig skyldig i vold.

Det oplyser hans forsvarer, Anders Nemeth, i Københavns Byret.

Nicklas Bendtner er anklaget for at have slået taxachaufføren i ansigtet og siden have sparket ham i ansigtet. Chaufføren skulle efterfølgende opereres.

Ifølge anklagen skete overfaldet, efter at taxachaufføren havde forsøgt at ramme Nicklas Bendtner i hovedet med en ukendt genstand.Taxachaufføren er derfor også tiltalt - for forsøg på vold. Han nægter sig også skyldig.

Det hele skete om natten den 9. september i centrum af København.

Nicklas Bendtner med sin forsvarer, advokat Anders Nemeth, på vej til retten. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Speciel sag

- Det er en lidt speciel sag, siger anklageren i retten, fordi Nicklas Bendtner og taxachaufføren er tiltalt i samme sag, hvor de også begge er voldsofre og fungerer som vidner i sagen.

De to tiltalte sidder ved siden af hinanden i det store retslokale i byretten. Det ser man sjældent.

Iført gråt jakkesæt, vest og slips smilede og talte Nicklas Bendtner med tilhørerne, før sagen startede - blandt andet sin bror, som han ønskede god fødselsdag.

Taxachaufføren var mere stille.

Flere vidner skal afhøres - blandt andet Nicklas Bendtners kæreste, som var med i taxaen, da hele episoden udspillede sig.

En simpel sag om vold

  • Taxachaufføren er tiltalt for forsøg på vold. Ifølge anklagen har han kastet en ukendt genstand efter Nicklas Bendtner og kæresten, fordi han ikke fik betaling for en taxatur den 9. september klokken 2:25 om natten.

  • Fodboldspilleren Nicklas Bendtner er tiltalt for vold ved efter ovenstående episode at have slået taxachaufføren med et knytnæveslag, der ramte i hovedet, så chaufføren faldt. Efter det skal Nicklas Bendtner have sparket chaufføren i ansigtet, så han fik buler og rifter i ansigtet og skulle opereres i kæben, lyder anklagen.

  • Derudover er Nicklas Bendtner tiltalt for at have overtrådt færdselsloven ved at have kørt i taxaen uden sikkerhedssele og at have forladt taxaen uden at betale regningen, der lød på 52 kroner.

  • Taxachaufføren er også tiltalt for at have overtrådt færdselsloven ved at have kørt taxaen uden sele og at have talt i telefon under kørslen.

  • Kilde: Anklageskriftet

Facebook
Twitter