Taxi-formand efter dom: Nu må Uber stoppe

- Alt andet ville jo være at medvirke til ulovligheder, siger Søren Nicolaisen, formand for Taxiførere i Danmark

Taxi-formanden er glad for, at Uber-chaufførerne er blevet idømt bøder for deres kørsel for tjenesten. (Foto: DR Nyheder)

Søren Nicolaisen er formand for Taxiførere i Danmark og en glad mand i dag.

- Nu er der faldet dom, og nu ved vi, at det er ulovligt, siger han foran Københavns Byret, hvor han netop har hentet dagens afgørelse i en af årets mest omtalte bødesager.

Seks personer er dømt for at have kørt ulovlig taxakørsel gennem transporttjenesten Uber. De seks skal betale bøder på mellem 2.000 og 6.000 kroner.

Afgørelsen vil samtidig betyde, at anklagemyndigheden nu vil rejse tiltalte i omkring 40 lignende sager.

Søren Nicolaisen mener, at byrettens afgørelse bør få selskabet bag transporttjenesten Uber til at stoppe deres virksomhed omgående.

- Jeg forestiller mig selvfølgelig, at de med det samme stopper med at køre på den her måde, alt andet ville jo være at medvirke til ulovligheder, siger han.

Samtidig ønsker han sig, at politiet nu vil uddele langt flere bøder til chauffører, der kører for Uber.

- Vi forventer, at politiet skruer op i et helt andet tempo nu og får håndhævet den gældende taxalov, siger Søren Nicolaisen.

De dømtes forsvarere har dog allerede meddelt, at de vil anke dagens afgørelse, hvilket kan betyde, at sagen langt fra er slut endnu.

Carl Edvard Endresen, der er direktør for Ubers danske afdeling, siger til Ritzau, at det er for tidligt at afgøre, hvad der skal ske med Uber i Danmark i fremtiden.

Facebook
Twitter