TDC misbruger skattekroner i oplæringsfidus

Avisen.dk kan nu afsløre, at TDC tilsyneladende har scoret en halv million kroner i uberettiget tilskud fra statskassen.

TDC fik uddannelsestilskud til nyansatte

Danmarks største teleselskab melder sig nu også ind i AMU-skandalen. Avisen.dk kan nu afsløre, at TDC tilsyneladende har scoret en halv million kroner i uberettiget tilskud fra statskassen.

Kort fortalt gennemgik 16 nyansatte kundemedarbejdere sidste år i august og september et otte ugers oplæringsforløb hos TDC i Aalborg. På papiret gennemgik de AMU-kurser i blandt andet internetsøgning, mundtlig kommunikation og tastaturbetjening.

Arbejdede reelt for TDC

Men kursister fik i virkeligheden intern oplæring i TDC's interne kundesystemer og i størstedelen af perioden passede telefonen som kundesupportere. Det bekræfter tre kursister overfor Avisen.dk

Det skriver Avisen.dk.

På den måde kradsede TDC op imod en halv million kroner ind i løntabsgodtgørelse (VEU-godtgørelse). Skattekroner, der efter hensigten skal dække arbejdsgiverens lønudgifter, mens medarbejdere bliver efteruddannet og opkvalificeret, men som hos TDC blev brugt til at finansiere oplæring og arbejdsløn.

TDC bekræfter

Koncerndirektør i TDC, Inger Ørum Kirk, bekræfter oplysningerne. - De ansatte skal ikke arbejde, hvis de er på kursus. Så hvis de har gjort det, må vi sige, at det skurrer i ørerne. Det er ikke i orden, siger hun til Avisen.dk.

TDC har nu besluttet at undersøge sagen og har selv henvendt sig til Børne- og Uddannelsesministeriet for at få klarhed om reglerne. Den danske stat yder hvert år over to milliarder kroner i støtte til AMU-systemet.

Hovedrengøring i branchen

Efter en stribe afsløringer i blandt andet Avisen.dk af systematisk millionsvindel i foråret erklærede tidligere undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) hovedrengøring i AMU-branchen.

Indtil nu er der faldet afgørelse i 35 tilsynssager, mens Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen fortsat efterforsker mellem 40 og 50 sager om svindel og misbrug. TDC's tvivlsomme oplæringsforløb i Aalborg har styrelsen dog aldrig hørt om før.

- Men er der tale om, at ansatte passer telefoner på fuld tid, mens arbejdsgiveren modtager VEU-godtgørelse, er der grundlag for en nærmere undersøgelse, siger kontorchef Bente Ørum til Avisen.dk.

Tilskud godkendt

Tilskuddet til de otte ugers kursus hos TDC i Aalborg blev godkendt af Århus Købmandsskole og Aalborg Handelsskole. De sidste udliciterede opgaven til den private kursusvirksomhed ‘Kundeservicegruppen', der stod for de sidste fire ugers kursus.

Her bekræfter direktør Lise Barfod, at kursisterne passede telefoner under kursusforløbet. Men kursisterne indgik ikke i den normale vagtplan, og var dermed ikke at betragte som arbejdskraft, siger hun.

- Vi anvendte kundekontakt som træning. Det er en pædagogisk metode, som vi betragter som meget effektiv, siger hun til Avisen.dk.

Links: Nyhed: TDC misbruger skattekroner i oplæringsfidushttp://avisen.dk/tdc-misbruger-skattekroner-i-oplaeringsfidus_156413.aspx

TDC: Vi har ikke svindlet med viljehttp://avisen.dk/tdc-vi-har-ikke-svindlet-med-vilje_156482.aspx

Facebook
Twitter