Team Rainbow Power slår til igen: "Der er guld, der er guld"

Arkæologer finder mere vikingeguld på marken, hvor man i sommer fandt den hidtil største guldskat.

De mange guldgenstande som Team Rainbow Power fandt i løbet af dagens udgravning, vakte stor begejstring.

De næste dage vil en lille gruppe arkæologer møjsommeligt gennemgå jorden på et markområde ti kilometer uden for Ribe.

Det var her de tre amatørarkæologer Marie Aagaard Larsen, Poul Nørgaard Pedersen og Kristen Nedergaard Dreiøe - der også er kendt under navnet Team Rainbow Power - i sommer stødte på den hidtil største guldskat fra vikingetiden.

Næsten 900 gram guld fandt de i form af seks guldarmringe og en enkelt sølvarmring, som alle er blevet dateret til omkring år 950.

Da den heldige trio i oktober igen stødte på guld på samme mark - denne gang en smykkevedhæng formet som en thorshammer - besluttede Museet på Sønderskov at få undersøgt området til bunds. Det arbejde er nu gået i gang, og arkæologerne har allerede i dag fundet flere gulddele til Team Rainbow Powers store begejstring.

- Jeg har altid været misundelig på hende, der fandt guldhornene, men det er jeg ikke længere, siger amatørarkæolog Marie Aagaard Larsen.

Se øjeblikket hvor amatørarkælogerne fra Team Rainbow Power graver vikingeskattene frem i videoen øverst i artiklen.

Religionsstridigheder

Museet forventer, at udgravningerne i første omgang kommer til at tage tre dage. Udover at finde mere af skatten, håber de på at få svar på hvad skatten har været begravet i.

Arkæologernes teori om guldskatten er lige nu, at guldet kan være gaver fra Gorm den Gamle til områdets stormænd, som er blevet givet for at styrke deres alliance mod den tysk-romerske kejser. På den måde kan guldskatten måske både fortælle os noget om, hvordan det nuværende kongehus kom til magten og noget om de religionsstridigheder, man mener, der har været mellem asatro og kristne på det tidspunkt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter