Tegneren Kurt Vestergaard laver nye Muhammed-tegninger

Den omstridte tegner Kurt Wesstergaard barsler nu med nye Muhammed-tegninger.

Tegneren Kurt Westergaard er igen aktuel med Muhammed-tegninger. (Foto: Preben Hupfeld © Scanpix)

Uffe Ellemann-Jensen knæler. På hans strittende popo står et blækhus, påskrevet "Ytringsfrihed". Op af blækhuset titter en sortskægget herre med bombe i turbanen.

Tegneren Kurt Westergaard er skarp i illustrationerne til bogen "Groft Sagt", der snart udkommer med krasbørstige kommentarer fra formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, der tidligere har stået i Berlingske Tidendes Groft Sagt-spalte.

- Kurt Westergaards 26 tegninger vidner om, at han er lige så respektløs og satirisk, som han altid har været. Mullaher, politikere, diktatorer og andet godtfolk portrætteres skarpt og umiskendeligt, siger Lars Hedegaard til Ritzaus Bureau.

Netop nu behandler Højesteret sagen om de to tunesere, der er administrativt udvist for mistanke om mordplaner mod Kurt Westergaard på grund af hans første tegning af profeten Muhammed, der udløste angreb på danske ambassader i flere muslimske lande i 2006.

Dete er en ordinær bestillingsopgave

Kurt Westergaard ser de nye tegninger som en "ordinær bestillingsopgave", erfarer Berlingske Tidende.

- Mine egne meninger kommer ikke nogen ved. I denne bog har jeg set det som min opgave at illustrere Lars Hedegaards meninger, siger han.

Er du ikke bekymret for din egen sikkerhed?

- Nej. Jeg er 73 år. I den alder er man ikke så bange mere. Jeg kan lige så godt være modig. Ellers kan man ikke leve livet.

Er du ikke bekymret for Danmarks sikkerhed?

- Jo. Men jeg mener, at det, der skete ude i verden sidst, handlede om, at elendige regimer gav deres befolkninger luft for frustrationerne over, at regimerne ikke kunne opfylde folkets krav.

Hvad med de danske muslimer, når de ser tegninger, der bespotter deres religion?

- Jeg har ikke problemer med islam. Jeg har problemer med, at terrorister bruger en variation af islam som deres åndelige dynamit. Og vores muslimske medborgere må vænne sig til, at her i Danmark går vi løs på tingene, hvis der er noget, der skejer ud - politikere, Dronningen eller Gud - vi skåner ikke nogen, siger Kurt Westergaard.

FacebookTwitter