Tegneseriekender: Lad os håbe, det er de rigtige Anders And-blade

Stjålne Anders And-blade i millionklassen er dukket op igen. Men hvis de er blevet slidte, har de mistet værdien.

Sådan så det første danske Anders And-blad ud. Bladet blev udgivet i marts 1949 og kostede kun 75 øre. Det vurderes at kunne sælges for 100.000 kroner (Foto: Egmont © Egmont)

20 flyttekasser med stjålne Anders And-blade fra 1949 og frem til slutningen i 1950'erne er dukket op igen.

Bladene, som blev stjålet fra Egmonts trykkerier i 2014, er pludselig mandag blevet afleveret på et advokatkontor i Nyhavn i København.

Egmont har tidligere oplyst, at bladene har en værdi i millionklassen, og tegneseriernes genkomst glæder derfor indehaver af tegneseriebutikken Faraos Cigarer, Sivert Ibbo.

- Det er selvfølgelig glædeligt for Egmont, for bladene har en væsentlig værdi, men det er også rart for samlermarkedet. Nu håber vi bare, at det er de rigtige, der er dukket op, siger Sivert Ibbo.

Tegneseriekenderen vurderer også, at det må have været svært at få afsat bladene på det sorte marked, fordi de fleste i samlermiljøet har vidst, at de var stjålet.

Næste skridt bliver at vurdere, hvilken stand bladene er i

Bladene blev stjålet fra Egmonts lager i Skovlunde for to år siden, da tyve snød sig uden om Egmonts alarmsystem.

For to år siden vurderede Sivert Ibbo, at det første nummer af Anders And formentlig kunne sælges til omkring omkring 100.000 kroner, hvis bladet var taget direkte fra trykkeriet og fremstod som urørt.

Derfor bliver det næste at vurdere, om bladene stadig er i samme stand, som da de blev stjålet, fortæller Sivert Ibbo.

- Bladene er rigtig sjældne i velholdt stand. De udkom på et tidspunkt, hvor der nærmest var papirrationering, og forsiderne og bagsiderne var ikke lakerede, som vi kender dem i dag, så derfor er det også svært at finde nogle, der er så velholdte som disse, siger han og fortsætter:

- Det interessante er nu, om de fremstår lige så nye, som da de blev stjålet. Det kan godt være, samlingen er leveret tilbage i komplet stand, men hvis bladene på nogen måde er slidte, så er de jo lige pludselig ikke noget værd længere.

Facebook
Twitter