Tegningerne gør stadig ondt

Sagen om Muhammed-tegningerne optager stadig mange. Tre et halvt år efter det hele begyndte er den danske ytringsfrihed stadig til debat.

I en undersøgelse Capacent har foretaget for DR, mener 80 procent af muslimerne i Danmark, at det burde have været forbudt at offentliggøre tegningerne.

Kun 7 procent mener det samme blandt de resterende danskere.

Irakiske Mohammed Al-Hendawi fra Taastrup er en af de muslimer, der deltog i undersøgelsen og mener, at Muhammedtegningerne aldrig skulle have været offentliggjort.

- Da jeg så de tegninger, kom det fuldstændig bag på mig. For mig var det en klar og åbenlys krænkelse af over en milliard muslimers følelser, siger han til DR Nyheder.

Burde forbydes

Det er snart fire år siden at Morgenavisen JyllandsPosten bragte de omstridte tegninger af profeten Mohammed der skabte stor vrede og modstand blandt muslimerne i Danmark og i resten af den muslimske verden.

I dag er Mohammed Al-Hendawi kke i tvivl: Den slags tegninger bør være forbudt at vise - også selvom vi i Danmark har ytringsfrihed.

- I et demokrati med pressefrihed er det en ret at kritisere, argumentere og lade den modsatte holdning komme til orde. Men når demokratiet og pressefriheden bruges til at håne og latterliggøre andre, så er jeg imod den form for demokratisk frihed, forklarer han.

Facebook
Twitter