Teknologi skal øge skatteindtægt fra Uber-kørsel

Omstridt kørselstjeneste indgår nyt samarbejde med regnskabsfirma

Kørselstjenesten Uber har indgået et samarbejde med et regnskabsfirma, der skal gøre det nemmere for chaufførerne at betale skat. Arkivfoto (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

For fremtiden bliver det lettere for chaufførerne hos Uber at indberette den skat, de har pligt til at betale.

Firmaet Dinero har udviklet et regnskabsprogram, så chaufførerne med få klik kan få styr på, hvad de skal indberette efter køreturene med kunderne.

Fredag blev det nye program præsenteret på et informationsmøde i København, hvor mere end 150 chauffører - der i Uber-sammenhæng kaldes partnere - var mødt frem.

- En af de helt store anker i forhold til deleøkonomi og Uber er jo, om de forskellige betaler skat. Reglerne er indviklede, så Uber spurgte os, om ikke vi kunne gøre det lettere, så deres partnere har en mulighed for at betale. Det har vi gjort, siger Martin Thorborg, direktør for regnskabstjenesten Dinero, der har lavet regnskabsprogrammet.

Heftig kritik

Kørselstjenesten Uber, hvor privatpersoner udbyder taxalignende køreture, har været udsat for massiv kritik. Blandt andet undersøger myndighederne, om tjenesten helt skal forbydes i Danmark, som det blandt andet er tilfældet i Tysklands hovedstad, Berlin.

Desuden har politiet i Danmark foreløbig sigtet 24 Uber-chauffører for brud på taxaloven.

En del af kritikken går på, at Uber-chaufførerne selv skal indberette skat af indtægten - og derfor bliver der heller ikke betalt skat af hele indtægten.

- Det er en naturlig forlængelse af vores eksisterende initiativer for at gøre det lettere for chauffører at betale deres skat. Uber app’en dokumenterer aktiviteten, og Dinero leverer regnskabsmotoren, siger Bo Iversen fra Uber i en pressemeddelelse.

Kritikken omfatter også andre selskaber inden for den såkaldte deleøkonomi. Blandt andre udlejningstjenesten airbnb.

Regeringen arbejder netop nu på en vejledning, der skal gøre det nemmere at overholde den deleøkonomiske lovgivning. Vejledningen, der blandt andet kommer i form af en hjemmeside, er klar i løbet af juni, har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) tidligere oplyst.

Præcisering: Det fremgik tidligere af artiklen, at det var Oliver Carra fra Uber, som udtalte sig i en pressemeddelelse, men det er Bo Iversen, som står for udtalelsen.

Facebook
Twitter