Teologer bør vurdere kristne asylansøgere

Det bør være teologer, der taler med asylansøgere om deres religiøse baggrund. Specielt når de hævder, at de er forfulgte kristne, mener flere biskopper. I dag er det Udlændingeservice, der laver en test.

Teologer ved noget om kristendom. Derfor bør det være dem, der taler med asylansøgere om deres tro, mener flere biskopper. (© DR)

Teologer er bedst til at afgøre, om asylansøgere taler sandt, når de hævder, at de er forfulgte kristne. Derfor er det dem, der bør tale med asylansøgerne og ikke Udlændingeservice, som det er i dag.Det mener flere biskopper, der finder det naturligt, at teologer, der ved noget om kristendom, undersøger den slags asylsager.Samtale - ikke testSamtidig langer de ud efter den test, Udlændingeservice i dag udfører for at undersøge, om asylansøgeren taler sandt.

- Det er i orden, man undersøger, om folks begrundelse for at søge asyl er i orden. Men det skal være en samtale, ikke en test, siger biskop i Fyens Stift Kresten Drejergaard til Radioavisen.Han mener testen bør afskaffes, da den er så svær, at mange danskere, der føler sig som kristne, ikke ville kunne svare på spørgsmålene.Kresten Drejergaard støttes ifølge Kristeligt Dagblad af Steen Skovsgaard, der er biskop over Lolland-Falsters Stift.Få tvivlstilfældeHos Udlændingeservice understreger souschef i asylafdelingen Eva Singer, at spørgsmålene blot skal betragtes som en del af den samlede asylproces.- Hvis vi får et svar, som vi ikke forstår, vil vi undersøge det, før vi tager stilling til, om det er korrekt, siger Eva Singer til Kristeligt Dagblad og påpeger, at man det seneste års tid kun har haft en lille håndfuld sager, hvor det blev aktuelt at spørge mere indgående om ansøgerens religiøse baggrund.ExternalContent

Facebook
Twitter