Teori om Frederiksberg-mord: Planlagt likvidering

Den 21-årige dansk-tyrker var ikke et tilfældigt offer, da han torsdag aften blev overfaldet ud for sin bopæl på Frederiksberg. Både familien og politiet tror, at det var overlagt mord.

Det strømmer til med blomster og lys på stedet, hvor overfaldet skete. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Familien til den dræbte dansk-tyrker Cem Eydin er fortsat helt uforstående overfor, hvorfor den 21-årige unge mand skulle dø. Men den tror ikke, at der var tale om en tilfældighed.

Familien var lørdag eftermiddag så berørt af det skete, at de ikke ønskede at blive interviewet, men de mener, at gerningsmændene må have planlagt en likvidering af den 21-årige. Denne opfattelse støttes af, at overfaldsmændene tilsyneladende ventede på den unge mand uden for hans bopæl.

Familien understreger, at den 21-årige ikke var involveret i banderelationer, og de kan ikke se belæg for de gisninger, der har været fremme om, at der kan være tale om et æresrelateret drab.

Men politiet er af samme opfattelse som familien.

- Meget peger på, at gerningsmændene har stået og ventet på, at den nu afdøde skulle dukke op, fordi man har haft et udestående med ham, der skulle gøres op. Så der er nogle ting, der kunne tyde på, at det her overfald, som er præget af afstumpethed og stor brutalitet, har været planlagt, fortæller den daglige leder af drabssektionen, politikommissær Hans Erik Raben til Politiken.

Velintegreret familie

Den 21-årige var i et fast forhold til en marokkansk pige, men de har kendt hinanden i flere år, så det er svært at se logikken i, at det skulle give problemer netop nu.

Den 21-årige var yngste bror i en søskendeflok på fire. Faderen kom til Danmark for mere end 32 år siden, og familien var tilsyneladende særdeles velfungerende.

Forældrene kom hertil som ufaglærte. Faderen er taxachauffør, mens moderen har arbejdet med rengøring. Men de lagde begge vægt på, at børnene skulle have en uddannelse. Den dræbtes storebror er således nyuddannet læge på Hvidovre Hospital. Den dræbte selv arbejdede på Boxer-tv med telemarketing og var efter det oplyste i gang med en HF-uddannelse.

De lokale beskriver den dræbte som særdeles hjælpsom og gemytlig. Han var typen, der hjalp ældre beboere med at bære indkøbsposer, og unge drenge kunne gå til Cem Eydin og få støtte, hvis der var nogen, der generede dem.

Ikke præget af ballade

Dagen før drabet havde Cem Eydin været på den lokale café "Den Blå Hund" sammen med sin far og storebror. Her var der intet usædvanligt at bemærke, siger begge.

Dagen efter blev Cem Eydin overfaldet ved 23-tiden efter at have besøgt nogle venner. Han døde i går - på sin storebrors fødselsdag - efter de kvæstelser han pådrog sig under det grove overfald. Det fandt sted udfor den opgang, hvor han boede sammen med sin mor og flere søskende.

Politiet havde lørdag eftermiddag intet spor af gerningsmændene. Ifølge et øjenvidne forsvandt de i to biler med svenske nummerplader, der med rasende fart kørte i hver sin retning ad Nordre Fasanvej straks efter overfaldet.

Bander har huseret

Der er tale om et socialt boligbyggeri med mange indvandrere, men ifølge de lokale beboere ikke et kvarter, der er specielt præget af ballade. Boligomådet ligger på de ryddede arealer, hvor det københavnske bryggeri Stjernen i sin tid lå, og på den måde skiller det sig lidt ud fra den øvrige bebyggelse, som ellers er af ældre oprindelse.

Selvom beboerne bedyrer, at området ikke er præget af bander, oplevede de dog for godt to år siden et andet attentat. I oktober 2009 blev HA-rockeren Bent Svane Nielsen - også kaldet Blondie - skudt i benene på en nærliggende P-plads tæt på sit hjem. Rockeren overlevede.

To år før var området også i medierne i forbindelse med en række overfald på sagesløse. Dengang blev en indvandrerbande, der huserede i kvarteret sat i forbindelse med overfaldene, og det lykkedes politiet at få dømt en 23-årig indvandrer for et af dem.

Facebook
Twitter