Terapihave skal hjælpe hjemvendte soldater

Krigsveteraner får nu mulighed for at boltre sig en have, som skal give bedre livskvalitet

Terapihaven skal hjælpe soldaterveteraner. (© Foreningen Veteranhaven)

Hver tiende soldat, der vender hjem efter en udstationering, har en psykisk lidelse med hjem i bagagen.

Men der mangler behandlingstilbud i kommunerne målrettet veteraner. Det mener en gruppe soldater, der nu tager sagen i egen hånd og danner en forening udelukkende for krigsveteraner.

Foreningen skal bygge og drive landets første terapihave for veteraner og pårørende, som skal være med til give dem bedre livskvalitet.

Har fået det meget bedre

- Jeg skal ikke tage sovemedicin om aftenen mere. Jeg sover fordi, jeg har været ude i luften og jeg har lavet de her ting. Jeg får det godt af det, jeg kommer op om morgenen, fordi der er noget jeg skal, der er noget herude, der venter på mig, siger René Pamperin, der er initiativtager og lider af posttraumatisk stress efter en udstationering i Afghanistan.

Mange viser interesse for projektet fordi det er op til ens egen lyst, hvor meget man vil bidrage forklarer veterankoordinator i Slagelse Kommune, Heidi Anita Stentoft.

- Det er et frivilligt sted, man bliver ikke målt og vejet, og man skal ikke møde på et fast tidspunkt og man kan deltage med det man kan magte, siger Heidi Anita Stentoft.