Terkel var i boligknibe - så gik han viralt

20-årige Terkel Gjervigs boligsøgning er blevet et hit på de sociale medier. Det gælder om at skille sig ud, lyder det fra Boligportal.dk.

Terkel Gjervig har søgt lejlighed i København i et halvt år - uden held. Så oprettede han hjemmesiden terkeliknibe.dk. (Foto: Terkel Gjervig © Terkel Gjervig)

Igen i år har rekordmange unge søgt ind på en videregående uddannelse efter sommerferien. Og når de unge 30. juli får svar, skal de store studiebyer i år finde boliger til 3.000 flere studerende end sidste år.

20-årige Terkel Gjervig fra Struer er en af dem. Til efteråret begynder han på uddannelsen 'Interaktivt Design' på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, i Emdrup, og i et halvt år har han søgt efter en lejlighed i København – uden held.

- Jeg tænkte, at jeg var nødt til at gøre noget for at blive set. Jeg havde søgt efter en lejlighed på Boligportal.dk i seks måneder, men fik kun en masse standardbeskeder tilbage om, at nu var lejlighederne udlejet til nogle andre. En udlejer skrev også tilbage, at hun havde fået 150 henvendelser bare på et par timer, fortæller Terkel Gjervig.¨

Så fik han en god ide. På tre dage oprettede og designede han derfor hjemmesiden terkeliknibe.dk, hvor han, i stærke neonfarver og med referencer til den populære animationsfilm af samme navn, søger efter tag over hovedet.

Og så gik det stærkt.

Delt 800 gange på tre dage

På tre dage er Terkel Gjervigs hjemmeside i skrivende stund blevet delt mere end 800 gange på Facebook, ligesom over 1600 har trykket 'synes godt om' siden.

På Twitter er hjemmesiden omtalt mere end 200 gange, blandt andet af boligudlejningsselskaber som Boligsiden og Boligportal.

Og interessen hjælper. I stedet for standardbeskeder og automatiske mail-svar har Terkel Gjervig nu fået en god håndfuld henvendelser fra udlejere.

- Det er jo faktisk lidt unfair for andre, for det er jo ikke alle, der har mulighed for at lave sådan en hjemmeside, når de skal søge lejlighed,” siger Terkel Gjervig.

følge Boligportal.dk er efterspørgslen på boliger i København da også steget med 19 procent fra første halvår sidste år til i år.

- Vi opfordrer faktisk også boligsøgende om at søge bredt og ikke kun gennem vores side. Man kan også hænge en seddel op nede i Netto eller lave en kreativ video, som man deler på nettet. Det gælder om at blive set. Hvis du bare stiller dig op i boligkøen og venter, så er køen desværre meget lang, siger Henrik Løvig.

Tilbud om boliger og studiejob

Ifølge Christiane Vejlø, digital trendanalytiker hos Elektronista.dk, er Terkel Gjervigs hjemmeside hurtigt blevet et viralt hit, fordi den ikke bare er en del af den meget støj, der allerede findes på de sociale medier.

I stedet har den ifølge hende et klart mål, som andre kan hjælpe Terkel Gjervig med at opnå.

- Dermed skiller han sig ud på en måde, der giver meget bedre resultater end at sætte sedler op i Netto eller sige til vennerne, at de skal være på udkig for ham. Han får sit budskab ud til mange flere. På den måde har han et vældigt stort forspring i forhold til andre, der søger boliger lige nu.

Terkel Gjervig skal da også ud og se på endnu en lejlighed i København i dag, ligesom hjemmesiden også allerede har givet ham to tilbud om studiejob i hovedstaden. Og så håber han, at han kan underskrive en lejekontrakt inden for et par dage.

- Jeg vil selvfølgelig gerne have et ordentligt sted at bo i København, men jeg vil heller ikke være kræsen, når det nu er så svært at finde en lejlighed, siger Terkel Gjervig.

Facebook
Twitter