Terror-retssag mod Kundby-pigen kan starte til april

En 16-årig pige er endnu engang blevet forlænget i varetægt.

Retten i Holbæk har igen mandag taget stilling til fængslingen af en 16-årig pige i terrorsagen, der har fået navnet Kundby-sagen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Hvis en 16-årig pige fra Kundby ved Holbæk ender med at blive tiltalt i en terrorsag, kan retssagen begynde til april 2017.

Det kom frem i retten i Holbæk mandag morgen, hvor den 16-årige endnu engang skulle i såkaldt fristforlængelse for at få forlænget varetægtsfængslingen. Retten i Holbæk har forhåndsberammet en række retsdage fra april til juni 2017. Dette sker for at booke tid i kalendrene hos blandt andet forsvarsadvokater.

Den 16-årige pige har været fængslet siden den 13. januar 2016 og er sigtet for straffelovens paragraf 114 for at have anvendt bombemanualer, anskaffe kemikalier og forsøge at fremstille sprængstoffet TATP.

Efterforskningen har betydet flere hundrede afhøringer, og politiet nærmer sig nu sin afslutning på efterforskningen.

Herefter skal sagen sendes til Anklagemyndigheden, som juridisk skal træffe beslutning om, hvad den 16-årige pige eventuelt skal tiltales for. Hvis hun skal tiltales for terror, skal anklageskriftet formelt godkendes af justitsministeren.

Også en 25-årig mand, som tidligere har været i Syrien for at kæmpe i væbnet konflikt, er sigtet i sagen.

Sigtet for at ville bombe skoler

Den 16-årige pige er også sigtet for at planlægge en prøvesprængning samt at forberede et terrorangreb mod den jødiske privatskole Carolineskolen i København. Angrebet mislykkedes, fordi hun blev anholdt.

I det andet forhold er hun sigtet for frem mod 8. januar at anvende bombemanualer, anskaffe kemikalier og for at forsøge at anskaffe gødning, benzin og diesel med videre samt at forberede et angreb mod Sydskolen i Fårevejle.

Angrebet mislykkedes. Anklagemyndigheden vil ikke ind på, hvorfor angrebet ikke blev til noget.

Det er første gang i Danmark, at en ung kvinde er sigtet for at ville begå terror i Danmark.

Facebook
Twitter