Terrorangreb i København: Gerningsvåben stammer fra et hjemmerøveri

Den riffel, som gerningsmanden brugte ved Krudttønden, er efterlyst og stammer fra Hjemmeværnet.

Den M95-riffel, som blev brugt ved Krudttønden, var efterlyst fra et hjemmerøveri. (Foto: Grafik: Mie Hvidkjær © DR)

Den kraftige M95-riffel, der blev brugt under angrebet ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København stammer fra Hjemmeværnet.

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at riflen er et hjemmeværnsvåben, der er efterlyst efter et hjemmerøveri.

Riflen blev brugt til at skyde mod deltagerne ved et arrangement lørdag eftermiddag i kulturhuset Krudttønden, hvor den 55-årige Finn Nørgaard blev skudt og dræbt.

Stammer fra røveri i 2013

Generalmajor Finn Winkler fra Hjemmeværnet oplyser til Ritzau, at våbnet stammer fra et røveri i begyndelsen af 2013, men han vil ikke fortælle, hvor i landet det skete af hensyn til efterforskningen af weekendens terrorangreb.

I alt har 4328 medlemmer af Hjemmeværnet fået udleveret våben.

Sikkerheden omkring opbevaringen af våben er allerede i gang med at blive undersøgt, men efter weekendens tragiske hændelser fortæller Finn Winkler, at konklusionen på undersøgelsen snart vil komme.

- Jeg har bedt om, det går meget hurtigt. Der er ikke tale om halve eller hele år. Vi har indstillinger klar i løbet af uger, siger Finn Winkler.

Affyret 28 gange

Tidligere har politiet fortalt, at M 95-riflen blev affyret 28 gange ved kulturcaféen Krudttønden, hvor der var et debatarrangement om ytringsfrihed og kunst.

Efter angrebet ved Krudttønden blev en vagt ved synagogen i Krystalgade i det indre København slået ihjel, inden politiet tidlig søndag morgen skød og dræbte den 22-årige Omar Ebdel Hamid El-Hussein, som politiet formoder står bag begge angreb.

Ved de to sidste skudepisoder brugte gerningsmanden to forskellige pistoler.

Billeder offentliggjort

I forbindelse med de nye oplysninger om riflen har politiet også offentliggjort nye billeder af den gerningsmanden. De stammer fra overvågningskameraer på Nørrebrogade, da han bevægede sig mod en internetcafé på samme gade.

Politiet har frigivet nye billeder af weekendens gerningsmand bag skyderiet og efterlyser vidner. (Foto: Foto: Københavns Politi)
FacebookTwitter