Terrorberedskab og grænsekontrol kan tvangsflytte betjente

Rigspolitiet skriver i et nyhedsbrev, at terrorberedskab og grænsekontrol kan betyde flytning af betjente.

Det er det sidste års øgede terrorberedskab og grænsekontrol, der har gjort kredsene så pressede, at det nu kan resultere i tvangsflytninger. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Betjente risikerer at blive tvunget til at flytte til en anden politikreds end den, de tilhører.

Det sker, fordi der er akut mangel på betjente i kredse som Københavns, Østjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det skriver Rigspolitiet i et nyhedsbrev ifølge TV2.

Det er det sidste års øgede terrorberedskab og grænsekontrol, der har gjort kredsene så pressede, at det nu kan resultere i tvangsflytninger.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Rigspolitiet i videst muligt omfang vil forsøge at få puslespillet til at gå op uden at skulle flytte medarbejdere, som ikke ønsker det, står der i nyhedsbrevet, der blev udsendt fredag, oplyser TV2.

Siden terrorangrebet i februar sidste år har politifolk fra forskellige dele af landet deltaget i bevogtningsopgaver i København.

Indtil nu har de politikredse, der har haft brug for øget bemanding, gjort brug af assistance fra de øvrige politikredse, men brugen af assistancer er ikke holdbar, vurderer Rigspolitiet.

- Brugen af assistancer er for alle de involverede ikke hensigtsmæssigt i længden. For at nedbringe antallet af assistancer er det derfor ønskeligt at flytte polititjenestemænd til de berørte kredse, står der i nyhedsbrevet.

Konkret hvor mange der skal flyttes rundt er endnu uvist.

  • Politibetjentene vil blive flyttet til kredsene på flere måder. I første omgang vil der finde en ønskerunde sted, hvor de politibetjente der frivilligt vil flytte politikreds, kan meddele det.

  • Derefter opfordres polititjenestemænd i andre kredse til at overveje muligheden for at skifte.

  • - Hvis man søger en stilling i en af disse kredse i forbindelse med ønskeopslag, vil der være meget gode muligheder for, at man får sit ønske opfyldt, står der i nyhedsbrevet fra Rigspolitiet.

  • Den første ønskerunde finder sted den 3. marts 2016.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter