Terrordømt beholder statsborgerskab

Den terrordømte Abdul Basit Abu-Lifa undgår at få frataget sin danske indfødsret og udvisning af Danmark. Det har retten i Glostrup afgjort.

(© DR)

Den terrordømte Abdul Basit Abu-Lifa undgår at få frataget sin danske indfødsret og blive udvist for bestandig. Det har retten i Glostrup afgjort.

Abu-Lifa er den eneste dømte i terrorsagen fra Glostrup. Han har både dansk og jordansk statsborgerskab, og derfor krævede anklager Jørgen Jensen, at han blev frataget sin danske indfødsret. Det ville have været første gang, det skete herhjemme.

Dømt for terrorforbindelser

Den 19-årige Abu-Lifa afsoner en straf på syv års fængsel for at stå i ledtog med dansk-tyrkeren Abdulkadir Cesur og svenskbosnieren Mirsad Bektasevich, der i 2005 blev taget med blandt andet 20 kilo sprængstof i den bosniske hovedstad, Sarajevo.

I oktober samme år blev Abu-Lifa og tre andre personer anholdt, da PET slog til mod personer, som de mistænkte for at være kædet sammen med sagen fra Sarajevo.

Tre andre frifundet

Da terrorsagen fra Glostrup første gang var for retten herhjemme, blev tre af de fire tiltalte frifundet. Kun den dengang 18-årige Abu-Lifa blev fundet skyldig i at planlægge terror og straffet med syv års fængsel.

Før sagen om udvisning kom for retten, krævede forsvaren, at den skulle afvises, fordi anklagemyndigheden ved en fejl ikke havde nævnt noget om kravet om udvisning i det oprindelige anklageskrift. Men det afviste retten.

Under sagen er det kommet frem, at Abu-Lifa kommer fra en velintegreret storfamilie med 10 ældre søskende, der alle har taget videregående uddannelser. Det lagde retten til grund for sin afgørelse om, at Abu-Lifa kan blive i landet.

Anklager Jørgen Jensen vil endnu ikke kommentere kendelsen, da han ikke har læst den endnu.