Terrorsag: Kemikalier til bomber fundet i Holbæk

Tre brødre med syrisk baggrund er hovedmistænkte i dansk-tysk terrorsag, hvor i alt 14 er anholdt.

PET har indkaldt til pressemøde om sagen i morgen. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Kemikalier, blandt andet svovl, som politiet mistænker har skullet bruges til fremstilling af en bombe, er fundet i forbindelse med ransagninger i Holbæk.

Det erfarer DR Nyheder fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Det mistænkelige fund er gjort i weekenden i forbindelse med PET’s og Midt- og Vestsjællands politis ransagninger mod flere adresser i Holbæk i weekenden den 6. til 8 februar.

Tidligere i dag oplyste PET, at i alt 13 personer er anholdt og varetægtsfængslet her i landet i terrorsagen, der har forbindelse til Tyskland. Yderligere en person er anholdt i Tyskland, fremgår det.

Tre brødre med syrisk baggrund

Ifølge anklagemyndigheden i Naumburg, en by tæt på Leipzig i det østlige Tyskland, er tre brødre med syrisk baggrund på henholdsvis 33, 36 og 40 år blandt de hovedmistænkte i sagen. To af brødrene er anholdt i Danmark, mens den sidste er anholdt i Tyskland.

Anklagemyndigheden i Naumburg skriver på deres hjemmeside, at der er fundet kemikalier i forbindelse med ransagninger i Danmark.

- PET ser med stor alvor på denne type sager. Det er vores opfattelse, at der er personer, som har intention om og kapacitet til at begå terrorangreb i Danmark, skriver PET i en pressemeddelelse, som tjenesten har sendt ud her til eftermiddag.

- Det er fortsat PET’s vurdering at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, skriver PET videre i pressemeddelelsen.

Flag fra Islamisk Stat

Ifølge tyske medier har gruppen af mistænkte muligvis forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat.

Det tyske medie Der Spiegel skriver, at politiet i forbindelse med anholdelserne af de tre syriske brødre har fundet flag og propagandamateriale knyttet til Islamisk Stat, der tidligere er sat i forbindelse med flere terrorangreb i Europa, blandt andet i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Det har ikke været muligt for DR at få bekræftet eventuelle forbindelser mellem de anholdte og Islamisk Stat.

Der Spiegel skriver også, at politiet i forbindelse med aktionen mod de tre brødre har fundet en koran, hvor afsnit, der omhandlede kamp mod ’de vantro’, var understreget.

Uvist hvad målet var

Det er ifølge Der Spiegel et indkøb via internettet af flere kilo kemikalier, blandt andet svovl, i Polen, der har ledt politiet i Danmark og Tyskland på sporet af gruppen, herunder de tre brødre.

Der er endnu ikke oplyst noget om, hvad gruppens planer mere konkret har været, herunder hvad der i givet fald har været gruppens mål. PET har indkaldt til pressemøde om sagen i morgen.