Terrorsigtet pige fra Kundby accepterer fortsat fængsling

En anden sigtet, en ​24-årig mand, vil forsøge at blive løsladt i terrorsagen i morgen.

En 16-årig pige fra Kundby blev anholdt i januar og er sigtet for terror. Først sad hun fængslet i isolation, men det gør hun ikke længere (arkivfoto). (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

En 16-årig pige fra Kundby i Vestsjælland vil ikke forsøge at blive løsladt, når den foreløbige frist for hendes varetægtsfængsling udløber i morgen.

Det oplyser senioranklager Kristian Kirk fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Pigen er sigtet for at forberede to terrorangreb, som efter anklagemyndighedens opfattelse skulle være gået ud over den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Sigtelsen går også på, at hun forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP.

Den 16-årige nægter sig skyldig. Hun har siddet varetægtsfænglset siden anholdelsen den 13. januar, og har denne gang selv valgt af få forlænget sin varetægtsfængsling.

Ud over pigen er en 24-årig mand sigtet i sagen. Der er angiveligt tale om en mand, der har været i Syrien for at lære at håndtere våben.

Hans advokat Henrik Garlik oplyser, at den 24-årige i morgen vil møde op i Retten i Holbæk, hvor en dommer skal tage stilling til, om fængslingen af ham skal forlænges.

Det er endnu uvist, om morgendagens retsmøde kommer til at kaste yderligere lys over sagen, som indtil nu har kørt for lukkede døre.

/ritzau/

Facebook
Twitter