Terrortiltalt også anklaget for dødstrusler mod fængselsbetjente

Den 23-årige I.A., der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, har ifølge anklageskriftet truet to ansatte i fængslet.

En af de unge, der er tiltalt efter terrorparagrafen for at hjælpe Omar el-Hussein i forbindelse med angrebet på den jødiske synagoge i København, har ifølge anklageren fremført grove trusler under sin varetægtsfængsling.

Den 22. juni 2015 skal han i Vridsløselille Statsfængsel angiveligt have truet to fængselsfunktionærer med, at han ville stikke dem ned med en kniv.

- Jeg forventer livstid, hvorfor et liv fra eller til ikke vil ændre min situation eller fremtid, skal den terrortiltalte I. A. ifølge anklageskriftet have sagt.

De to fængselsbetjente var tilsyneladende ikke de eneste, den 23-årige I.A. var interesseret i at ramme. Ifølge anklageskriftet skal han også have sagt noget i retning af:

- Hvis jeg ikke kan ramme jer, vil jeg gå efter personalet på afdelingen eller sætte ild på fængslet.

Den 23-åriges forsvarer Michael Juul Eriksen forklarer, at I.A. nægter at have udtalt de trusler.

- Der er dog ingen tvivl om, at han har været meget frustreret over at have siddet varetægtsfængslet, nærmest isolationsfængslet, i så lang tid, som han har.

- Så det er muligt, han har sagt nogle ting af en eller anden karakter, men han kan ikke genkende ordlyden af det, der står i anklageskriftet, siger Michael Juul Eriksen.

Forsvareren tilføjer, at straframmen for at fremføre eventuelle trusler er på omkring 10-30 dage, så det er ikke noget, I.A. og han fokuserer på i forhold til selve terrorsagen.

Facebook
Twitter