Terrortiltalte nægter sig skyldige i terrorsagen

Forsvarsadvokater er ikke overraskede over terrortiltale mod deres klienter.

Sagen mod de tiltalte i sagen om terrorangrebet i København begynder i Københavns Byret den 10. marts. (Foto: Andreas Beck © Scanpix)

Fire mænd blev her til eftermiddag præsenteret for en tiltale for at have overtrådt straffelovens terrorparagraf, der i yderste konsekvens kan give fængsel på livstid. De fire tiltalte er alle af politiet mistænkt for at have hjulpet Omar el-Hussein i forbindelse med angrebet på den jødiske synagoge i Krystalgade i København i februar sidste år.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for en af de tiltalte, er ikke overrasket over tiltalen.

- Det kom ikke som en overraskelse, at der er rejst tiltale for terrorparagraffen, for han har været sigtet for medvirken til de handlinger, der blev begået.

Hans klient har tidligere været sigtet for at have hjulpet med at bortskaffe det våben, som Omar el-Hussein benyttede under angrebet på Krudttønden på Østerbro i København. Men det bliver han ikke tiltalt for, hvilket glæder hans forsvarer.

- Man har ikke rejst tiltale for alt det, der foregår ude ved Krudttønden – men kun det ved synagogen, så sigtelsen er halveret, siger han.

Tvivler på beviserne i sagen

Advokat Berit Ernst, der er forsvarer for en anden af de tiltalte mænd, betegner heller ikke tiltalen som en overraskelse, men mener ikke at anklagemyndigheden har en god sag.

- Efter min opfattelse, så har vi set – også tidligere, at man har valgt at tolke terrorparagraffen ret bredt, hvorefter domstolene har valgt at begrænse det, hvor de ikke mener, den er overtrådt.

- Formuleringen (i anklageskriftet, red) har vi været meget spændte på, for jeg vil stille mig meget tvivlende over for, at nogen har haft fortsæt til at medvirke til angrebet, siger hun.

Mette Grith Stage, der er forsvarer for en tredje sigtet, er derimod overrasket over, at anklagemyndigheden har valgt at benytte sig af terrorbestemmelsen i tiltalen.

- Jeg er rent faktisk overrasket over, at der er rejst tiltale for medvirken til terrorisme.

Alle de fire personer nægter sig skyldige i tiltalen. En 19-årig mand har været fængslet i sagen. Han blev løsladt for et par uger siden og bliver ikke tiltalt efter terrorbestemmelserne.