Tema Terrorsagen

Terrortiltalte tilstår besiddelse af mobiler og patroner

To terrortiltalte vil kun give mindre indrømmelser ved terrorsags begyndelse i Københavns Byret.

Anklagemyndigheden mener, at mændenes handlinger skal anses som bistand til el-Husseins angreb ved synagogen. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Fire mænd nægter sig torsdag skyldige i alvorlige anklager om medvirken til terror, men to af mændene erkender mindre forbrydelser.

Tilståelserne er faldet i Københavns Byret, som netop har indledt sagen mod de fire. De er anklaget for at have bistået Omar el-Hussein med drab og drabsforsøg, som ifølge anklagemyndighedens skal ses som terror.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

Tilståelserne drejer sig om besiddelse af mobiltelefoner i arresthusene i Ringsted og Køge. Derudover har den ene tiltalte erkendt at have været i besiddelse af 57 stykker ammunition i form af patroner.

Anklagemyndigheden mener, at mændenes handlinger skal anses som bistand til el-Husseins angreb ved synagogen.

Samtidig mener anklagemyndigheden, at mændenes handlinger har tilskyndet Omar el-Hussein til at gennemføre angrebet. Og derfor bør de dømmes for medvirken til terror.

Det er en 31-årig tiltalt i sagen, som erkender at have været i besiddelse af ammunitionen i sagen.

Patronerne er af mærkerne Geco og CBC Luger. Han erkender også at have været i besiddelse af tre mobiltelefoner og 1,3 gram hash i arresten.

En 20-årig erkender at have været i besiddelse af én mobiltelefon.

Om sagen:

  • Fire mænd på 20, 23, 16 og 31 år er i sagen tiltalt for medvirken til terror.
  • Det er Omar el-Husseins drab på 37-årige Dan Uzan og skud mod to politifolk ved synagogen i Krystalgade, som anklagemyndigheden vil gøre mændene medansvarlige for
  • Angrebene skete natten til 15. februar sidste år, efter at el-Hussein havde angrebet et debatarrangement på kulturhuset Krudttønden på Østerbro. Her blev filmmanden Finn Nørgaard dræbt, og en stribe politifolk blev såret.
  • De fire er tiltalt for at have givet Omar el-Hussein en hættetrøje, en skuldertaske og ammunition af mærkerne Geco og CBC Luger. Derudover har de betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.
  • Det hele er foregået efter angrebet på Krudttønden og inden angrebet på Synagogen.

/ritzau/