Tesla-ejer: Ny elbilafgift er en katastrofe

Om fem år kommer en Tesla-bil til at koste en million kroner mere end i dag.

Kristian Nielsen ejer to Tesla-biler. Hvis han skal købe en ny elbil, vil den blive ramt af den nye afgiftsstigning.

Et katastrofalt signal at sende til folk, der overvejer at skifte benzinslugeren ud med en elbil.

Sådan beskriver Kristian Nielsen, der selv ejer to Tesla-elbiler, den nye afgiftsaftale for el- og brintbiler, som et politisk flertal i dag er blevet enige om.

Her har regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale valgt at sløjfe den fritagelse for afgift, som elbiler hidtil har haft, og derfor skal elbilejere også betale fuld registreringsafgift i 2020.

Det betyder, at Teslas S P85D-model, der i dag koster 875.000 kroner, om fem år vil koste næsten en million kroner ekstra - 1.807.100 kroner.

- Interessen for elbiler vil nok stadig være der, men jeg tror, afgiften vil tage toppen af udviklingen. Det betyder, at det nu kun er folk med ekstremt høje lønninger, der har råd til at købe elbiler. Ikke sådan nogle som mig, siger han.

Katastrofalt signal

Kristian Nielsen arbejder selv som konsulent og kører årligt 75.000-80.000 kilometer på lande- og motorvejene.

Det var især miljøspørgsmålet, der spillede ind, da han investerede i sin første Tesla.

- CO2-udledningen ville have været meget højere, hvis jeg eksempelvis havde kørt rundt i en benzinbil. I en tid, hvor der er meget fokus på grøn energi, er det et katastrofalt signal at sende, at man nu fjerner afgiftsfritagelsen, siger han.

Håber på Tesla næste gang

Venstre havde tidligere meldt ud, at afgiftsfritagelsen ville blive fjernet allerede fra årsskiftet af.

- Når det nu skal være, er det godt, at der kommer en gradvis indfasning af registrereringsafgiften, siger Kristian Nielsen.

Ifølge Danmarks Statistik var der ved årsskiftet 2.919 elbiler i Danmark. Det er dog en brøkdel af den samlede bestand af personbiler, som lå på 2,33 millioner.

Kristian Nielsen har ingen umiddelbare planer om at skifte sine biler ud på nuværende tidspunkt. Men han håber, at han fortsat har råd til at købe en elbil, når det engang sker.

- Jeg håber, at den teknologiske udvikling gør, at jeg også kan købe en Tesla næste gang, siger Kristian Nielsen.