Test dig selv: Kan du blive dansk statsborger?

Denne uge blev de 40 spørgsmål, som skal besvares, hvis man ønsker dansk statsborgerskab, offentliggjort. Test dig selv her.

Hvad fortæller den runesten, som Harald Blåtand rejste i Jelling omkring 965? Det er et af de 40 spørgsmål, som er i den nye indfødsretsprøve. (Foto: Claus Fisker)

"Jeg bestod ikke... Der er en masse spørgsmål, som ingen dansker kan besvare. Skræmmende!"

"Bestået:)"

"72,5% rigtige uden overhovedet at have åbnet et bog. Hvis man bare anstrenger sig en lille smule, så klarer man testen. Jeg synes ikke, man skal komme og sige, at testen er svær og uretfærdig. Det kunne have været meget værre."

"Hvad sker der seriøst! Ikke engang en ældre dansker kan bestå den der!"

De sociale medier var fulde af kommentarer om den nye indfødsretsprøve, som blev afholdt for nye statsborgerskabsansøgere tirsdag.

Ansøgerne havde 45 minutter til at klare prøven, som bestod af 40 spørgsmål, og de 35 var baseret på et pensum, som ansøgerne kunne læse inden prøven. Fem spørgsmål var helt aktuelle. For at bestå skulle ansøgerne svare rigtigt på 32 spørgsmål.

Indfødsretsprøven blev vedtaget af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. Den nye prøve indebærer også strammere krav til ansøgernes danskkundskaber og deres evne til selvforsørgelse.

Kan du bestå prøven og blive ny dansk statsborger? Test dig selv her: