TEST Er du på vej ud i en grim skilsmisse?

Hver syvende skilsmisse i Danmark ender grimt og skaber en situation, hvor børnene betaler prisen.

I en undersøgelse fremgår det, at omkring 14 procent af alle skilsmisser i Danmark ender grimt.

I en grim skilsmisse er der børn involveret, og mor og far er hverken i stand til at tale eller deltage i vigtige familiebegivenheder sammen.

Søren Sander er psykolog og står bag undersøgelsen i samarbejde med Institut for Psykologi ved Københavns Universitet. Han forklarer, at konflikterne i en skilsmisse ofte opstår i forbindelse med samværet med børnene.

- En skilsmisse er en voldsom livsbegivenhed for langt de fleste mennesker, så de kommer måske selv i krise, de er i sorg - særligt hvis de er blevet forladt - og de har simpelthen ikke overskuddet til at gøre andet end at kæmpe imod, forklarer han.

Korte ægteskaber udsat

Søren Sander forklarer, at det særligt er de kortvarige ægteskaber, der varer mindre end tre år, som ender grimt.

Det kan skyldes, at det korte ægteskab ofte er meget tumultarisk.

- Man får børn, man gifter sig, man går fra hinanden alt sammen i løbet af 36 måneder, så det virker meget intenst, siger han.

Er du selv på vej ud i en grim skilsmisse? Prøv DR Nyheders test foroven, som er blevet til i samarbejde med Søren Sander og få svaret - og måske nogle gode til at vende udviklingen.

Mandag aften klokken 22 sender DR2 det første af i alt fire afsnit i en ny dokumentarserie kaldet "Krigen om børnene". Her kan seerne både følge de personlige historier, se de beskidte tricks og få input til en forebyggende indsats.

Vil du vide mere om, hvordan man undgår en grim skilsmisse? Så kan du chatte med psykolog Søren Sander i aften mellem kl. 19 og 20 her på dr.dk. Du kan stille dit spørgsmål fra kl. 18.