Testkrav til kærester blødes op: 'Jeg kan ikke beskrive min glæde'

Kærester fra såkaldt tredjelande kan nu rejse til Danmark uden en negativ coronatest.

Mike har ikke set sin amerikanske kæreste siden oktober sidste år. (Foto: PRIVATFOTO)

Et krav om at fremvise en negativ coronatest senest 72 timer før indrejse til Danmark har gjort det umuligt for flere danskere at få deres kærester til landet.

Også selvom det for nylig blev besluttet, at det at være kærester er et anerkendelsesværdigt formål, der giver adgang til at komme til Danmark.

DR Nyheder har tidligere talt med blandt andre Mike Grønbæk, der har en kæreste i den amerikanske stat Iowa. Her er det slet ikke muligt at få foretaget en test, medmindre man har symptomer på coronavirus.

Testkravet er gældende for blandt andet kærester og bedsteforældre bosiddende i lande uden for EU, Schengen og Storbritannien.

Men nu blødes der op på kravet.

Ifølge nye retningslinjer fra Rigspolitiet er det fremover nok at kunne "fremvise en erklæring om, at det ikke har været muligt at tage en test inden for denne tidsperiode (72 timer, red.)".

Ved at underskrive erklæringen indvilliger man i at gå i karantæne i 14 dage, eller indtil man kan fremvise en negativ test. En test skal foretages inden for 24 timer efter ankomst til Danmark.

'Det bliver fantastisk'

DR Nyheder fanger en tydeligt begejstret Mike Grønbæk, der nu formentlig kan se frem til en sommer med sin amerikanske kæreste i Danmark.

- Lige så hurtigt jeg kan, så ringer jeg til hende, og så får vi det planlagt. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at se hende igen. Det bliver fantastisk.

- Nu er der håb for, at jeg kommer til at se hende den her sommer og kan bruge min ferie sammen med hende i stedet for at skulle bruge den alene, siger han.

Parret har ikke set hinanden siden oktober sidste år. De havde planlagt, at hun skulle rejse til Danmark i slutningen af marts, men det forhindrede nedlukningen af landet som følge af coronaepidemien.

- Vores håb med et langdistanceforhold er, at vi altid har haft en dato for, hvornår vi ses igen. Det håb blev taget fra os. Det har været hårdt mentalt, siger Mike Grønbæk.

Facebook
Twitter