Thomas Cook-fly i Skandinavien er aflyst efter kollaps

Thomas Cook Airlines Scandinavia indstiller flytrafikken indtil videre efter konkursbegæringen.

Thomas Cooks skandinaviske fly kommer ikke på vingerne, indtil en konkursbegæring er færdigbehandlet. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Administrerende direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia Per Knudsen beklager dybt, efter moderselskabet Thomas Cook natten til mandag indgav en konkursbegæring.

- Jeg beklager dybt den opståede situation og de konsekvenser, den får for vores mange tilfredse kunder og trofaste medarbejdere i Thomas Cook Airlines Scandinavia, siger Per Knudsen i en pressemeddelelse.

- Vi har opnået mange priser for vores gode kundeservice, men desværre er perspektiverne for fortsat drift ikke til stede.

Thomas Cook Airlines Scandinavia er grundet konkursbegæringen tvunget til at indstille flytrafikken indtil videre, skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Manglede 1,4 milliarder kroner

Moderselskabet oplyste i en pressemeddelelse tidligere på natten, at det er gået i betalingsstandsning med "omgående virkning".

Selskabet, der i Danmark ejer Spies, har gennem længere tid været i økonomiske problemer.

Det havde et akut behov for at få tilført et beløb svarende til cirka 1,4 milliarder danske kroner, hvis det skulle fortsætte driften.

Inden betalingsstandsningen var en kendsgerning, sagde kommunikationschef hos Spies Lisbeth Nedergaard, at "man skal vide som rejsende, at Spies er et sundt selskab, og man er dækket af en rejseforsikring" i tilfælde af en konkurs.

/ritzau/