Thomas Rørdam på vej til Højesteret

Advokat Thomas Rørdam er på vej til at blive dommer i Højesteret. Han blev i dag indstillet til at prøvevotere i Højesteret - en slags eksamen, som skal bestås, før man kan få den eftertragtede stilling. Også en kvindelig dommer fra Østre Landsret er indstillet til at prøvevotere.

Advokat ThomasRørdam er på vej til at blive dommer iHøjesteret.

Advokat Thomas Rørdam er på vej til at blive dommer iHøjesteret.

Mandag blev han indstillet til at prøvevotere i landets øverstedomstol med henblik på at få stillingen, oplyserDommerudnævnelsesrådet.

Også landsdommer Marianne Højgaard Pedersen fra Østre Landsreter udpeget til at komme til den særlige eksamen, som en ansøgerskal bestå, før man får den eftertragtede stilling.

- Det er klart, at jeg kommer til at savne den udfarende rolle,og klientkontakten har også været spændende. Men som dommer er derandre ting, der er attraktive. Jeg kan lide jura og at dyrke despændende problemstillinger. Og som dommer i Højesteret er man medtil at afgøre principielle spørgsmål, siger Rørdam.

Har været advokat i 16 år

- Nu har jeg været advokat i 16 år, og valget har været, om jegskulle være advokat resten af min karriere, eller forsøgedommergerningen, siger Thomas Rørdam.

Thomas Rørdam er advokat indtil den 1. juni, men der er lagt enplan for, hvordan klienterne skal informeres om skiftet, sigerhan.

I Højesteret er der i forvejen to andre dommere medadvokatbaggrund - nemlig Per Walsøe og Niels Grubbe.

Men to stillinger er blevet ledige i Højesteret, efter at HenrikZahle efter bare et par år i landets øverste domstol besluttede atvende tilbage til en professor-stilling på Københavns Universitet,og efter at Niels Pontoppidan gik på pension for lidt mere end etår siden.

Marianne Højgaard Pedersen og Thomas Rørdam skal nu igennem enslags eksamen, hvor de sammen med de udnævnte dommere skal votere itre forskellige retssager i løbet af april. På baggrund afansøgernes optræden stemmer de øvrige dommere så om, hvorvidtansøgerne kan accepteres.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk