Thomas strandet i Barcelona: Kan først flyve hjem om tre dage

Lavprisselskabet Vueling er et af de flyselskaber, der aflyser afgange på grund af fransk strejke.

Flere fyselskaber aflyser fly til og fra Frankrig og fly, der går gennem fransk luftrum. Københavns Lufthavn forventer, at strejken varer til tirsdag morgen. (Foto: GUSTAU NACARINO © Scanpix)

Thomas Dixen er en af de flypassagerer, som kan mærke konsekvenserne af strejken blandt de franske flyveledere.

Egentlig skulle han have haft et fly hjem fra Barcelona i går, men det spanske flyselskab Vueling aflyste flyet og har i stedet givet ham et fly hjem på torsdag - altså fire dage senere end planlagt.

- Jeg blev lettere frustreret, men jeg kan ikke gøre så meget ved det andet end at tage det som en lille ekstra ferie, siger Thomas Dixen.

Han har siddet i afgangshallen hele natten for at få en ny billet hjem. Men anden kompensation har han ikke fået.

- Jeg fik at vide, at jeg kunne komme af sted på torsdag, og at flyselskabet ikke gjorde mere. De gav ikke noget kompensation eller hotel. Så nu er jeg taget til Barcelona hos en ven, siger han.

Ifølge Thomas Dixen forklarer flyselskabet det med, at kunder ikke får kompensation, når det er strejke, der påvirker driften.

Den forsinkede hjemrejse betyder, at han går glip af noget arbejde og nogle møder.

- Men derudover er det jo egentlig bonus med lidt mere ferie, siger han.

  • Franske flyveledere strejker
  • Det påvirker flytrafikken til og fra Danmark.
  • Københavns Lufthavn har ikke det endelige overblik over aflyste fly til og fra København, men beder rejsende tage kontakt til deres flyselskab.
  • Men de påvirkede afgange er primært til og fra Frankrig samt afgange til og fra Spanien og Portugal, fordi flyene flyver gennem fransk luftrum.