Thorbjørn er rockersøn og selv tidligere Bandidos-medlem: Jeg vil altid være en kriger

33-årige Thorbjørn blev nærmest født ind i det vilde rockerliv, men han bebrejder ikke sin far.

Motorcyklen er der stadig. Den slipper 33-årige Thorbjørn Ohlsen Jensen aldrig. Men i dag bliver den oftere brugt til at køre ned i Fakta efter bleer end til at køre ræs med gutterne.

Det er nemlig et noget andet liv, den i dag etablerede familiefar lever, end for 10 år siden.

Dengang blev al tid brugt på at ræse i farmands hjulspin. Spin, der spandt unge Ohlsen ind i broderskabet hos Bandidos.

Trængte til ordnede forhold

Som 21-årig blev Thorbjørn en del af den lokale afdeling af rockerklubben i Køge. En knap så eftertragtet form for 'ungdomsklub' blandt flertallet af forældre. Men Thorbjørn mener selv, at det var godt for lige præcis ham.

- Det er ikke englebasser, der er i sådan en klub. Det er der ingen tvivl om. Men der er ordnede forhold, og det trængte jeg til. Inden jeg startede i klubben, var jeg nok det, man kalder en slagsbror. Jeg har bokset i mange år, så det var jeg ret god til. Jeg gik meget i byen og drak mig fuld, og det udviklede sig tit til slagsmål, fortæller Thorbjørn.

Han er med i DR2-programmet 'Min far er rocker', hvor børn af rockere fortæller om deres opvækst med en far, der ikke har et 8 til 16-job.

Hør Thorbjørn fortælle om sin anderledes barndom:

Ohlsen Jensen-efternavnet er måske ikke et navn, der umiddelbart får rocker-klokker til at ringe, som Jønke og Sandberg gør det. Men hvis man siger Suzuki-Torben, vil flere nok huske det tidligere højtstående Bandidos-medlem med det borgerlige navn Torben Ohlsen Jensen.

Han var såkaldt krigsminister med ansvaret for at skaffe våben til rockerklubben, ligesom han har adskillige domme på samvittigheden. Blandt andet er han dømt for vold mod sin ekskæreste, som han har en mindreårig søn med.

Dengang mistede Suzuki-Torben samværsretten med sin søn og fik tilhold mod at opsøge ekskæresten. Det overtrådte han i 2011 og truede hende på livet. Han forsøgte ifølge dommen samtidig at bortføre sin dengang otte-årige søn. Han blev i 2012 desuden dømt for vold mod politiet.

Thorbjørn var involveret i både sagen om forsøg på bortførsel og om vold mod politiet. Og den i dag 33-årige murerlærling og far til tre indrømmer da også, at der har været en del ballade i hans tidligere liv som Bandidosrocker.

- Jeg er ikke stolt af det, men jeg kan ikke komme udenom, at kriminalitet var en del af min hverdag. Jeg var jo god til at slås, så det har nok altid været min rolle at være slagsbroderen. Og der er da også ting, jeg fortryder fra dengang, men du får mig ikke til at fortælle hvilke ting, slår han fast.

Og alligevel er der dog en enkelt ting...

- Det var jo sådan set ved at koste mig livet, og det kan man da godt fortryde.

Her henviser Thorbjørn til en episode fra 2014, hvor han var i byen med en af sine venner. Vennen startede et slagsmål, og Thorbjørn kom ham til undsætning. Slagsmålet endte dog med, at overmagten var for stor for den muskuløse mand.

Ni personer tævede løs på ham med stole og flasker og stak ham ti gange med kniv. Han røg i respirator og svævede mellem liv og død.

Hør Thorbjørn fortælle, hvordan det var at vågne op med ti stikhuller i kroppen:

Et lille års tid forinden havde Thorbjørn forladt rockermiljøet, og derfor var det ikke direkte hans rockertilknytning, der bragte ham i livsfare - og så alligevel. Vennen var nemlig Bandidosrocker.

Tiden efter overfaldet gjorde da også den dengang 28-årige mand mere sikker på, at han havde truffet det rette valg ved at sige farvel til det liv, hvor næverne i flere tilfælde var hans hårdeste argument.

Men helt blød bamsefar er Thorbjørn ikke blevet.

- Jeg tænker mig mere om i dag, men er der nogen, der angriber min familie eller mine venner, vil jeg forsvare dem til hver en tid. På den måde vil jeg altid være en kriger. Du kan skrue ned for det, men du kan ikke fjerne det.

- Jeg har et ordsprog, der siger, at en løve vil altid være en løve, du kan ikke lave en løve om til en kanin.

Thorbjørns exit fra rockerverdenen skete ifølge ham selv helt udramatisk.

- Der er rigtig mange mennesker, som tror, det er umuligt at forlade en rockerklub. Men hvis du ikke har gæld eller mellemværende med nogen, kan du til enhver tid sige, at du ikke ønsker at være med mere. Hvis du derimod stopper og er uvenner med nogen eller skylder nogen noget, så er det, der kommer de historier, man hører om i medierne, forklarer han.

Thorbjørn fortæller, at der var flere årsager til, at han stoppede. Han siger - uden at ville gå i detaljer med det - at der var nogle ting i klubben, som efter hans mening ikke var, som de skulle være.

- Jeg har det sådan, at hvis der er flere dårlige ting end gode ting, så er det bedre, jeg ikke er der.

Det er dog vigtigt for den tidligere rocker at slå fast, at han ikke var ikke uvenner med nogen, da han forlod klubben. Faktisk følte han, at han mistede en del rent socialt.

- Jeg kan godt savne køreturene og fællesskabet. Der er rigtig meget struktur, der skal fungere i sådan en klub, og du har hele tiden mange aftaler, så du har nemt 50 opkald om dagen fra venner i klubben. Så, når du stopper fra dag til dag, forsvinder det, og 50 opkald bliver måske til fem. Og når det sker, føler man sig lidt Palle alene i verden.

Far til tre

En anden årsag var ifølge Thorbjørn det rent økonomiske. Han forklarer, at han ikke havde de fornødne penge til at følge med længere.

- Det kræver en god økonomi at være i klub. Der er kontingent, der skal betales, og derudover har du din motorcykel, og du skal på ture og den slags. Det løber op, og det kan ikke rigtig gøres for under 5.000 kroner om måneden.

Et sidste parameter i overvejelserne omkring fremtiden var Thorbjørns familie. Han havde på daværende tidspunkt kun sin datter Troja, som i dag er 11 år. Og han syntes ikke, at han kunne få livet som familiefar til at gå op med livet som højtstående medlem i en rockerklub.

I dag er han far til tre. Motorcykelturene til Fakta er efter bleer til sønnen Njord på halvandet og den lille ny datter, Saga Frigg på blot tre måneder. De to yngste har han med sin kæreste igennem fem et halvt år.

Og selvom Thorbjørn på ingen måde bebrejder sin far for at have introduceret ham til rockermiljøet, så har han lidt andre grænser for, hvad han vil udsætte sine egne børn for.

Hør Thorbjørn fortælle, hvorfor han som barn syntes, at hans far var den sejeste i hele verden:

Kun tre uger gammel var Thorbjørn med farmand på motorcykeltur ned gennem Tyskland, svøbt ind til sin fars ryg og med fuld fart på.

- Jeg skal aldrig køre ræs med mine børn, men jeg har tit min datter med ude at køre, og når min søn bliver gammel nok til at kunne sidde i et sæde, man kan få til at sætte bagpå motorcyklen, så skal han også med ud at køre på småture herude på landet, hvor vi bor.

- Jeg ved godt, at mange vil glo på mig, som om jeg er åndssvag. Men jeg gør, hvad jeg føler er rigtigt og forsvarligt. Selvfølgelig kan der komme en lastbil, men du kan altså også blive kørt over i et fodgængerfelt i København, lyder det fra faren til tre børn.

Thorbjørn fik under stor modstand fra sin far sin første tatovering som 18-årig. Suzuki-Torben har som en af de få med rockerrelationer ikke en eneste tatovering. (© (c) DR)