Thorning: Jeg har ikke fantasi til at forestille mig det

Helle Thorning fastslår, at hun "ikke har fantasi" til at forestille sig, at Udenrigsministeriet har tilbageholdt oplysninger i GGGI-sagen under kommunalvalget.

Helle Thorning fastslår, at hun "ikke har fantasi" til at forestille sig, at Udenrigsministeriet har tilbageholdt oplysninger i GGGI-sagen under kommunalvalget.

Det fastslog hun under torsdagens pressemøde.

Tror ikke på spekulationer

Tilbageholdt Udenrigsministeriet pinlige oplysninger om GGGI-sagen til efter kommunalvalget?

Det spørgsmål stiller flere på Christiansborg sig, efter at Christian Friis Bach (R) torsdag meddelte sin afgang som udviklingsminister.

Ikke kendskab før kommunalvalg

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tror ikke på den udlægning.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at man skal have tilbageholdt oplysninger til efter kommunalvalget, siger Helle Thorning-Schmidt på et kort pressemøde i Statsministeriet.

Statsministeren afviser, at hun eller hendes system før kommunalvalget fik kendskab til, at tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach godkendte rejsereglerne i klimaorganisationen GGGI.

Ikke sikkert med konsekvenser i embedsværk

Det var netop de omstridte og ekstravagante rejseregler, der gjorde det muligt for Lars Løkke Rasmussen (V) at rejse på første klasse for bistandsmidler.

- Jeg har ingen grund til at tror, at man tilbageholdt oplysninger. Det er jeg meget, meget overbevist om ikke er sammenhængen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun vil ikke tage stilling til, om sagen skal have konsekvenser for embedsværket i Udenrigsministeriet.

- Jeg tror, man skal passe på ikke at forhaste sig. Nu får vi en redegørelse, som kommer snart, og derefter må vi tage stilling til, om der skal drages nogle konsekvenser, siger Helle Thorning-Schmidt.

Se hele Helle Thorning-Schmidts pressemøde om Christian Friis Bachs afgang som udviklingsminister i videoen i toppen af artiklen./ritzau/