Thulesen-Dahl frygter ikke vælgerflugt til Nye Borgerlige

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er klar til at samarbejde med Nye Borgerlige, der kalder Dansk Folkepartis udlændingepolitik for blødsøden.

Dansk Folkeparti startede lørdag formiddag den 17. september deres årsmøde i Herning Kongrescenter. Her ses formanden Kristian Thulesen Dahl på talerstolen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det får ikke formanden for Dansk Folkeparti til at ryste i bukserne, at partiet Nye Borgerlige i går meldte sig klar til at stille op til folketingsvalg.

Partiet har slået sig op på en stram udlændingepolitik og kalder i den sammenhæng Kristian Thulesen Dahl (DF) og hans partifæller for blødsødne. Men DF-formanden er altså ikke bange for at sive vælgere til det nye parti.

- Jeg frygter ingenting. Jeg respekterer fuldt ud de partier, der byder sig til, og jeg har i alle mine dage i politik kæmpet for, at det skulle være nemmere for nye partier at etablere sig og prøve sig af hos danskerne. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at der er nogen, der benytter sig af muligheden, siger han.

- Jeg ønsker dem bare tillykke med, at det er lykkedes dem at samle underskrifterne ind.

Uenige om økonomien

Nye Borgerlige har indsendt de 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at stille op til Folketinget. Nu skal Social- og Indenrigsministeriet gennemgå erklæringerne for at slå fast, om de er gyldige.

Kristian Thulesen Dahl understreger, at det må være op til vælgerne at beslutte, hvordan magtforholdet i Folketinget skal være, når og hvis Nye Borgerlige får grønt lys til at stille op til et folketingsvalg.

Derefter vil Dansk Folkeparti finde ud af, hvor det er muligt at samarbejde med Nye Borgerlige, og hvor de to partier er uenige.

Trods visse værdipolitiske sammenfald er det ifølge Kristian Thulesen Dahl vigtigt at holde sig for øje, at de to partier har to forskellige politiske pakker at tilbyde danskerne, og det er derfor i hans optik også rimeligt, at Nye Borgerlige får mulighed for at prøve sig af over for danskerne.

- De har sammensat deres politik på en anden måde, end vi har sammensat vores, men jeg kan forstå, at vi grundlæggende skulle være enige om mange ting på udlændingeområdet. Nye Borgerlige har så en økonomisk politik, der ligner Liberal Alliances og derfor ligger et stykke fra Dansk Folkepartis, og den forskel er det selvfølgelig vigtigt, at danskerne kender til, siger DF-formanden.