Ti dage i fængsel for at rense tagrende

89-årig landmand rensede sine tagrende på en ulovlig måde. Nu tager han 10 dage i fængsel for at slippe for bøde på 10.000 kroner.

89-årig landmand rensede sine tagrende på en ulovlig måde. Nu tager han 10 dage i fængsel for at slippe for bøde på 10.000 kroner. (Foto: M.Minderhoud © GNU/GFDL)

Den 89-årige landmand Niels Kristensen fra Tvindelstrup ved Ringsted skal 10 dage i fængsel fordi han har renset sin egen tagrende på en ulovlig måde.

Det fortæller Berlingske med henvisning til landbrugsavisen.dk

Det begyndte en vinterdag i 2011, da en ansat hos Arbejdstilsynet gik forbi Niels Kristensens gård, mens han stod i en frontlæsser og rensede tagrenden i 2,85 meters højde. Det er ulovligt, og på foranledning af Arbejdstilsynet begyndte politiet en sag om overtrædelse af Arbejdsmiljløloven.

Landmand: Frontlæsser er sikker

- Jeg erkender, at jeg stod i frontlæsseren. Men jeg har ikke udsat nogen som helst for fare. Frontlæsseren er forsynet med en sikkerhedskasse, så siderne er cirka 115 cm høje, og det er komplet umuligt at falde ud. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et sikrere sted at rense tagrende end i frontlæsseren, siger Niels Kristensen til Landbrugsavisen.

Niels Kristensen fik først en bøde på 25.000 kroner, men ankede dommen, og den 1. februar i år endte sagen så med en bøde på 10.000 kroner - eller ti dages fængsel.

- Jeg tager imod forvandlingsstraffen på 10 dages fængsel i stedet for at betale bøden. Det er jo nok min sidste chance for at prøve at sidde i fængsel,siger Niels Kristensen til Landbrugsavisen.

Niels Kristensen har ifølge Landbrugsavisen renset sine tagrender med frontlæsseren i omkring 40 år.