Ti elever bortvist fra gymnasium: 16-årig fik "fødselsdagstæsk" i 16 sekunder

Et ritual, der gik over gevind, har ført til, at en gruppe elever er bortvist fra Roskilde Katedralskole.

Episoden fandt sted 9.november, hvor den unge mand blev 16 år gammel. Her ses nogle elever på Roskilde Katedralskole, da statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte gymnasiet i 2016. (Foto: Nanna Navntoft © Scanpix)

Et bizart fødselsdagsritual er tilsyneladende grunden til, at en elev på Roskilde Katedralskole er blevet udsat for vold, og ti andre er hjemsendt.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Ifølge avisens oplysninger handler det om, at en elev fik "fødselsdagstæsk" på sin 16 års fødselsdag den 9. november.

Det skete ved, at ti andre elever fik lov at tæve ham i 16 sekunder. Men det udviklede sig formentlig mere alvorligt, end fødselsdagsbarnet havde forestillet sig.

Rektor: Vi tager kraftig afstand

Skolens rektor, Claus Niller, har kun oplyst, at der har været en voldsepisode, som er blevet filmet og delt på sociale medier.

Han kan ikke udtale sig om, hvad der er sket, men han har set optagelsen.

- Vi har set, hvad vi har set, og vi tager på det kraftigste afstand fra det. Det skal ikke ske på Roskilde Katedralskole, siger rektoren til Dagbladet Roskilde.

Voldsepisoden er meldt til politiet, og Roskilde Katedralskole har hjemsendt de ti elever.

Skolen har stillet de ti hjemsendte sanktioner i udsigt i form af midlertidig eller permanent bortvisning. Gymnasiets sanktioner er uafhængige af, hvad politiet finder frem til, skriver Dagbladet Roskilde.

Over for Ritzau ønsker rektor Claus Niller ikke at komme ind på de nærmere omstændigheder omkring sagen - herunder hvornår eleverne må vende tilbage til gymnasiet.

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag. Men jeg kan sige, at vi som skole tager afstand fra enhver form for vold eller anden krænkende adfærd, siger Claus Niller.

Roskilde Katedralskole oplyser, at ledelsen blev gjort opmærksom på voldsepisoden den 13. november - altså fire dage efter, at den fandt sted.

Herefter blev der afholdt samtaler med de involverede elever og deres forældre og udsendt hyrdebreve med de påtænkte sanktioner til eleverne.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for avisen, at man har modtaget en skriftlig anmeldelse og er ved at undersøge forholdene.

/ritzau/

Facebook
Twitter