Tibet-kommission mistænker advokater for læk

Københavns Politi skal undersøge, hvordan det er lykkedes Radio24syv at se Tibet-kommissions papirer.

Justitsminister Søren Pind nedsatte Tibet-kommissionen. Nu tyder meget på, at nogle af sagens parter har lækket dokumenter til Radio24syv. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Radio24syv har flere dage i september og oktober omtalt fortrolige dokumenter, der indgår i Tibet-kommissionens arbejde, og nu skal Københavns Politi undersøge, hvordan det er sket.

De fortrolige dokumenter stammer fra Udenrigsministeriet, Københavns Politi og Justitsministeriet, og kommissionen mistænker nogle af sagens parter for at have lækket dokumenterne.

Ifølge Tibet-kommissionen blev papirerne 12. august 2016 udleveret til bisidderne, og det bemærkes, at "kommissionen finder det nærliggende at antage, at radiostationen er i besiddelse af denne bilagssamling".

- Det er derfor kommissionens opfattelse, at der er grund til at antage, at der forud for offentliggørelsen kan være begået et strafbart forhold, hvorfor kommissionen nu har anmeldt dette forhold til Københavns Politi, lyder det i pressemeddelelsen.

Anden politikreds skal undersøge

Københavns Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse fra Tibet-kommissionen. Men det bliver ikke politiet i hovedstaden, der skal tage sig af undersøgelsen.

Her er man nemlig inhabil.

- På grund af Københavns Politis tilknytning til Tibet-sagen har jeg fundet det rigtigst at anmode Statsadvokaten i København om at overdrage efterforskningen til en anden politikreds, siger Karin Degnboel Thostrup, chefanklager i Københavns Politi.

Tibet-kommissionen skal finde ud af, hvorfor Københavns Politi besluttede at gribe ind mod borgere, der ville vifte med Tibets flag under flere kinesiske statsbesøg.

/ritzau/

Opdateret 19:04: Det er tilføjet, at det ikke bliver Københavns Politi, der skal undersøge sagen.

Facebook
Twitter