Tidligere hospitalschef droppede pensionistlivet til fordel for et job bag kassen i Irma: 'Jeg vil være rollemodel for ældre i job'

74-årige Flemming Rosleff er en af dem, der har valgt at fortsætte arbejdslivet efter pensionsalderen.

Den tidligere læge Flemming Rosleff valgte som 67-årig at søge et job som kassemedarbejder i Irma i Vanløse. (Foto: Sara Skytte © Egmont Publishing A/S)

- Vil du have bonen med?

Dét spørgsmål stiller Flemming Rosleff et sted mellem seks og 600 gange om dagen, når han betjener kunder i supermarkedet Irma på Godthåbsvej i Vanløse.

Kunderne er vilde med den 74-årige mand bag kassen, som de har nomineret til 'Danmarks sødeste kassedame' i ugebladet Hjemmets årlige konkurrence.

Men hans gode servicegen stammer ikke fra arbejdet i detailhandlen.

For syv år siden vinkede Flemming Rosleff farvel til mange års arbejde som læge- og hospitalsdirektør. Og i stedet for at trække sig tilbage på pension, valgte han at søge et job i den lokale Irma-butik.

- Nu hvor jeg ikke ville være så hæsblæsende i min aktivitet længere, tænkte jeg, at det kunne være meget sjovt at se, hvordan kontakten til kunderne i en dagligvarebutik var, siger han til P1 Morgen.

Flemming Rosleff har ikke fortrudt, at arbejdet som læge blev skiftet ud med at scanne varer og betjene kunder.

- Det er virkelig noget, jeg gerne står op til hver morgen. Jeg glæder mig faktisk til at møde de kunder, jeg har, siger han.

Flemming Rosleff er ikke den eneste, der vælger at forlænge arbejdslivet i stedet for at læne sig tilbage i sofaen. Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Industri arbejder dobbelt så mange efter folkepensionsalderen som for ti år siden.

I 2018 valgte 86.000 personer, der havde rundet 65 år og dermed kunne trække sig tilbage og leve som pensionister, at blive ved med at arbejde. Det er 43.500 flere end for 10 år siden.

Ved siden af jobbet som kassemedarbejder driver Flemming Rosleff sit eget konsulentfirma, og han arbejder tilmed også i et fitnesscenter.

I grafen nedenfor ses antallet af personer, der valgte at arbejde efter pensionsalderen i 2008 i forhold til 2018.

Rollemodel for ældre i arbejde

Som 67-årig blev han kassemand, og nu kender han både til familieliv og præferencer blandt stamkunderne i Irma.

Arbejdet bag kassen kan han kun anbefale til andre ældre, der ikke er færdige med arbejdsmarkedet.

- Jeg vil meget gerne være en rollemodel for ældre, som nærmer sig pensionsalderen og tænker, om man nødvendigvis skal sætte sig ned i en stol og slappe af. Som læge vil jeg sige, at det skal man passe på med, siger Flemming Rosleff og griner.

Med hans mangeårige erfaring som læge bliver han da også af og til spurgt ind til nedgroede negle eller andre sundhedsproblemer. Og den nærkontakt, han har med kunderne, er guld værd.

- Jeg har faktisk mere menneskekontakt i Irma end som læge. Og det har lært mig at være på tomandshånd i meget kort tid og samtidig huske, hvad de forskellige mennesker har af bekymringer og glæder, så jeg kan fortsætte samtalen næste gang. Og det tror jeg er til glæde for begge parter, siger han.

Udover at være opmærksom på kundernes behov har han tillært sig et trick med at folde kundernes kassebon sirligt to gange, så den passer perfekt i pengepungen.

Om den ekstra service har givet gevinst vil vise sig inden længe, hvor Danmarks sødeste kassedame skal kåres.

Her håber Flemming Rosleff håber på at kunne løbe af med endnu en titel til det brede cv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk