Tidligere MF'er Kirsten Jacobsen er død

Tidligere folketingsmedlem Kirsten Jacobsen er død på et hospice i København, skriver Nordjyske Stiftstidende. Hun blev 68 år.

Tidligere folketingspolitiker for Dansk Folkeparti Kirsten Jacobsen er død, 68 år. (Foto: Kaspar Wenstrup © Scanpix)

En af de mest engagerede og populære nordjyske politikere, tidligere folketingsmedlem Kirsten Jacobsen, er død på hospice i København - hun blev 68 år,skriver nordjyske.dk.

Kirsten Jacobsen blev født i Nørresundby i Nordjylland og uddannede sig til ejendomsmægler, inden hun kastede sig ud i en engageret politisk karriere. I starten sammen med Mogens Glistrup i Fremskridtpartiet.

I 1999 forlod hun sammen med tre andre partiet og dannede gruppen Frihed 2000. Ved valget i november 2001 sluttede hendes tid i aktiv politik.

Kæmpede for almindelige borgere

Som folketingsmedlem kæmpede Kirsten Jacobsen primært i sager, hvor almindelige borgere var kommet i klemme i det offentlige system eller i banker og kreditforeningers spekulation.

Hun var særdeles populær for sit engagement, sin direkte facon og mangel på autoritstro - det sikrede hende rekordstore stemmetal i Nordjylland ved folketingsvalgene.

  • Det var i 1973, hvor dette billede er taget, at Kirsten Jacobsen kom i Folketinget ved jordskredsvalget, hvor Fremskridt kom i Folketinget med hele 28 mandater. (Foto: Bjarne Lüthcke © Scanpix)
  • Her er Kirsten Jacobsen på Folketingets talerstol i 1976. Hun sad i Folketinget fra 1973. (Foto: Mogens Ladegaard © Scanpix)
  • Arkivfoto fra 1995, hvor Kirsten Jacobsen sad i Folketinget for Fremskridtspartiet. Det gjorde hun af to omgange - fra 1973 til 81 og fra 88 til 99. I 1999 forlod hun sammen med tre andre medlemmer Fremskridtspartiet og dannede gruppen Frihed 2000. Og ved valget i november 2001 sluttede hendes tid i aktiv politik. (Foto: Jakob Dall © Scanpix)
  • Her et billede fra 1996 af Fremskridtspartiets gruppeformand Kim Behnke og den politiske leder Kirsten Jacobsen på Z-landsmødet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Kirsten Jacobsen var nære venner med sin politiske modstander, Lilli Gyldenkilde fra SF. De to var i 1996-1997 brevkasseredaktører i DR-programmet Spørg Lilli og Kirsten. Billedet her er taget i 1997. (Foto: Marianne Andersen © Scanpix)
  • Billedet her er fra 1998. Kirsten Jacobsen blev 68 år og døde på et hospice i København. (Foto: Martin Dam Kristensen © Scanpix)
1 / 6

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter