Tidligere minister indkaldt i retssag om homoseksuelles ret til kirkevielser

Manu Sareen skal afgive vidneforklaring om beslutningsprocessen omkring indførelsen af et vielsesritual for homoseksuelle, da han var kirke- og socialminister.

Manu Sareen skal vidne i Østre Landsret om beslutningsprocessen omkring indførelsen af et vielsesritual for homoseksuelle. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Det var et politisk overgreb på den kristne tro, da Manu Sareen som radikal kirkeminister og minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold var med til at give homoseksuelle ret til at blive gift i en kirke i 2012.

Det mener en gruppe borgere, der har anlagt en retssag mod staten, hvor den forhenværende minister skal vidne.

Sagen er sat til at skulle for Østre Landsret den 31. marts i år og har været undervejs siden 2014, fortæller Nikolaj Nikolajsen, der er advokat for gruppen.

- Jeg blev kontaktet af en gruppe mennesker, som havde startet en forening for at føre sag mod kirkeministeren. De føler sig krænket over, at det var politisk besluttet, at 2000 års tradition i kirken skulle laves om, siger Nikolaj Nikolajsen.

Foreningen mener grundlæggende, at statens indblanding i kirkens anliggender er grundlovsstridig – og at beslutningen om at give homoseksuelle ret til at blive gift i kirken dermed var ulovlig.

- Mine klienters synspunkt er, at siden 1849, hvor grundloven blev vedtaget, der har folketinget og regeringen afholdt sig fra at blande sig i folkekirkens indre forhold, siger Nikolaj Nikolajsen.

Selv ser den forhenværende minister med sindsro frem til at skulle vidne i retten:

- Vi har ændret ægteskabslovgivningen. Det har vi som politikere mulighed for at gøre. Den er ændret før, og man kunne sådan set ændre den igen. Det, de bare ikke bryder sig om, er, at det nu indbefatter homoseksuelle, siger Manu Sareen.

Sagen er gået direkte fra byretten til landsretten, da den omhandler spørgsmål om grundloven.

https://www.facebook.com/manu.sareen/posts/1042092872514080

Facebook
Twitter