Tidligere patient om Mejlhede: Han har snydt

Tidligere patient føler, at både hun selv og Region Nordjylland er blevet snydt af omstridt psykiater.

Ifølge Penille Hjortnæs er kun to af hendes konsultationer blevet faktureret korrekt.

Den omstridte psykiater Arne Mejlhede har ifølge Region Nordjylland i usædvanligt omfang krævet penge for behandlinger, han ikke kan dokumentere.

DR Nyheder kan tirsdag fortælle, at Mejlhede nu bliver mødt med et krav om at betale mere end seks millioner kroner tilbage til regionen.

En af de patienter, som var i behandling hos psykiateren, er Penille Hjortnæs. Hun føler, at både hun og regionen er blevet snydt.

Mejlhede har i cirka tre år opkrævet Region Nordjylland betaling for dyre individuelle konsultationer, selvom Penille Hjortnæs næsten udelukkende var til gruppekonsultationer sammen med en stor gruppe af andre patienter. Det forarger hende.

- Det er forrykt, at man kan finde på at opkræve for en enkeltkonsultationer, når man har 10-15 mennesker til konsultation på samme tid. Det er uanstændig og så groft, siger Penille Hjortnæs.

Autorisation i automatUdover de tilsyneladende forkerte faktureringer har Arne Mejlhede også skrevet meget kortfattede notater i Penille Hjortnæs' journal, selv om psykiatere har pligt til at dokumentere grundigt, hvordan patienten udvikler sig, og hvad behandlingen består af.

Blandt andet skriver Mejlhede om en af konsultationerne: "Hun har det godt. Samtale."

Og ved en anden konsultation står der blot: "Lille bedring, men det kan jo gå op og ned.".

Journalen har været tankevækkende for Penille Hjortnæs.

- Det har været hårdt og frustrerende at læse det, han har skrevet om mig. Der står ikke så meget, og han bruger ofte mærkelige udtryk som: "nu har hun siddet i blød længe nok". Det virker, som om han har trukket sin autorisation i en automat, siger hun.

Hvor var alarmklokkerne?

Region Nordjylland mener, at Arne Mejlhede har lavet fejl i sine regninger i minimum 10 år, og Penille Hjortnæs forstår ikke, hvorfor alarmklokkerne hos myndighederne ikke ringede noget før.

- Det er så groft, og jeg kan ikke forstå, at der ikke har været noget tilsyn med det, og at regionen ikke har råbt vagt i gevær, når der har været så mange konsultationer på samme dag, siger Penille Hjortnæs.

Danske Regioner erkender, at regioner skal være bedre til at finde fejl i de 60 millioner regninger, de hvert år modtager fra speciallæger og andre privatpraktiserende i sundhedsvæsnet.

Mejlhede betvivler region

Arne Mejlhede har ikke ønsket at stille op til interview, men har sagt gennem sin advokat, at han ikke frivilligt har tænkt sig at betale de penge tilbage til Region Nordjylland, som regionen kræver.

Advokaten oplyser samtidig, at han stiller spørgsmålstegn ved den måde, Region Nordjylland har udregnet millionkravet på.

Sagen om den nordjyske psykiater begyndte sidste år, hvor DR Nyheder afdækkede, hvordan Arne Mejlhede fejlbehandlede patienter i årevis, uden at Sundhedsstyrelsen greb ind, selvom de blev råbt op af læger og pårørende.

Siden er der kommet afsløring på afsløring, og i august 2013 besluttede Sundhedsstyrelsen at fratage Arne Mejlhede retten til at udskrive medicin, men ikke retten til arbejde.

Facebook
Twitter