Tidligere PET-chef åbner for posen i ny bog

Jakob Scharf fortæller i en ny bog om sin tid i Politiets Efterretningstjeneste.

Tidligere PET-chef Jakob Scharf arbejder i sikkerhedsselskabet Certa. Til oktober udkommer en ny bog, hvor han fortæller om PET-arbejdet. (Foto: Claus bech © Scanpix)

En mangeårig sikkerhedstrussel i kølvandet på Muhammed-tegningerne, agenten Morten Storm, politikeren Henrik Sass som ikke kunne blive minister og en stribe terrorsager.

Læg en Christiania-sag til og herefter en brat afgang.

Det var ikke ligefrem stille år, da Jakob Scharf fra 2007-2013 styrede butikken Politiets Efterretningstjeneste.

Efter tre års stilhed åbner Scharf nu for posen om sin tid i PET i en ny bog - Syv år for PET - der bliver udgivet i oktober fra forlaget People's Press.

Bogen er skrevet af Politiken-journalist Morten Skjoldager, der gennem halvandet år har interviewet Jakob Scharf med afsæt i konkrete terrorsager.

Herudover bygger bogen på research fra aktindsigter, retsbøger, interview med politifolk og kilder i det ekstremistiske miljø - men med Jakob Scharf som den gennemgående fortæller.

Ifølge bogens bagsidetekst, som forlaget netop har lagt på nettet, fortæller Jakob Scharf i bogen om kendte og ukendte PET-operationer, han portrætterer PET's agenter - og kunsten at hverve en meddeler.

Endeligt lover bogen også at give Jakob Scharfs udlægning af den meget omtalte Christiania-sag, også kaldet nødløgnen, som endte med at koste Scharf jobbet i PET.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Jakob Scharf om anledningen til at stille op til bogen og fortælle om PET-tiden.