Tidligere PET-chef: Fund af sprængstoffet 'satans mor' er afgørende

Hans Jørgen Bonnichsen, finder det overraskende at både den jødiske Carolineskole og Sydskolen i Fårevejle var et terrormål.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. (Foto: © MATHIAS BOJESEN, Scanpix)

I dag blev sigtelserne i den meget omtalte Kundbysag offentliggjort ved retten i Holbæk, hvor det kom frem, at politiet mistænker en 16-årige pige for at ville fremstille en bombe, der ifølge sigtelsen var tiltænkt den jødiske skole Carolineskolen og Sydskolen i Fårevejle.

Politiet har sigtet den 16-årige pige efter straffelovens terrorparagraf - det samme er en 24-årig mand, der mistænkes for at have hjulpet med planlægningen.

Ifølge politiet var den 16-årige pige i besiddelse af sprængstoffet TATP, og det er et tungtvejende bevis i sagen, ifølge Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef hos PET.

- For mig er sagens tyngdepunkt, at pigen har været i besiddelse af sprængstoffet TATP, siger han, og fortsætter:

- TATP kan kun bruges til at sprænge et eller andet i luften, da det ikke har nogen civil anvendelse. Man kalder det 'satans mor', og det er meget følsomt sprængstof, som kan udløse dødelige eksplosioner.

Hans Jørgen Bonnichsen finder det ikke overraskende at Carolineskolen er et mål for terror, men han er forundret over at Sydskolen i Fårevejle også var et mål for den 16-årige pige.

- Carolineskolen er et oplagt symbolmål, men det samme kan man ikke sige om Sydskolen i Fårevejle - målene stritter i hver sin retning, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Den 16-årige pige samt den 24-årige mand er begge varefængslet frem til den 30. marts. Pigen på en sikret institution til unge.