Tidligere SAS-ansat sigtes i Se og Hør-sagen

Politiet sigter en tidligere SAS-ansat for at have lækket oplysninger om kendtes rejser til Se og Hør. Det erfarer Radio24syv.

Københavns Vestegns Politi har sigtet en tidligere ansat i SAS for at have lækket fortrolige oplysninger om kendte personers flyrejser til journalister på ugebladet Se og Hør. Det erfarer Radio24syv.

Over for DR Nyheder siger forsvarsadvokat Morten Bjerregaard, at han kan bekræfte, at en tidligere SAS-ansat, som han repræsenterer, er sigtet i sagen.

- Jeg mener ikke, at der er grundlag for en sigtelse og det er min opfattelse, at sigtelsen vil blive frafaldet. Og hvis politiet mod forventning tiltaler min klient, er jeg overbevist om, at han bliver frifundet. Jeg ønsker ikke at forholde mig til, hvad pressen i øvrigt har skrevet om sagen, siger Morten Bjerregaard Nielsen til DR Nyheder.

Oplysningerne fra én eller flere kilder i SAS har ifølge Radio24syv i flere tilfælde gjort det muligt for ugebladet at finde ud af, hvor kendte og medlemmer af kongehuset opholdt sig på blandt andet ferier, så ugebladets journalister kunne opsøge og fotografere dem.

Har erkendt

Ifølge Radio24syvs oplysninger har den tidligere SAS-ansat erkendt de faktiske forhold og tilstået, at han har leveret oplysninger til Se og Hør, men han nægter sig alligevel formelt skyldig i den sigtelse, der er rejst mod ham.

Han er ifølge radiostationen sigtet efter en bestemmelse i straffeloven, der straffer ulovlig videregivelse af et selskabs forretningshemmeligheder, men mener at sagen er forældet.

I alt ni personer og selskabet Aller, der udgiver Se og Hør, er nu sigtet i den voksende sag.

Ni er sigtet i sagen

Journalister på Se og Hør modtog i en årrække i hundredvis af oplysninger fra en tidligere IT-medarbejder, der udnyttede sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort som han - mod sort betaling - sendte videre til ugebladet.

Københavns Vestegns Politi ønsker ikke at kommentere de nye oplysninger over for DR Nyheder.