Tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund: Advarsler om stening kan forhindre utroskab

Kasem Ahmad, tidligere talsperson for Islamisk Trossamfund, kan ikke se et problem med imam-udtalelser i TV 2-dokumentar.

Der er ingen grund til at være forarget over de kontroversielle imam-udtalelser om stening af kvinder, som er kommet frem i TV 2-dokumentaren 'Moskéerne bag sløret'. Det mener ihvertfald medlem- og tidligere talsperson for Islamisk Trossamfund, Kasem Ahmad:

- TV 2's programmer minder meget om nazistisk propaganda. Den eneste dagsorden TV 2 har her, er at vise imamerne som kriminelle, siger Kasem Ahmad.

Han blev især kendt i Danmark, da han for omkring ti år siden var en del af den muslimske delegation, der rejste rundt i Mellemøsten for at opfordre til fordømmelse af Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

Siden dengang har han ikke været meget i medierne, men søndag aften i Deadline på DR2, sagde han, at det er fornuftigt at tale om stening som straf for utugt, som imamerne i dokumentaren gør. Det kan bruges præventivt imod utroskab, mener han:

- Vi kan forhindre, at folk har sex udenfor ægteskabet. Hvad er straffen for det i Danmark? Der er ingen straf for det. Hvordan skal vi ellers holde familierne sammen?, lyder det fra Kasem Ahmed.

Vil ikke tage afstand fra sharia

I TV 2-programmet siger imam Abu Bilal fra Grimhøjmoskéen i Aarhus blandt andet:

- Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden.

Kasem Ahmad understreger, at sharialovgivning ikke kan implementeres i Danmark, og at det er dansk lovgivning der her gælder. Alligevel mener han ikke, der er et problem med imamens advarsler om stening:

- Hvad er dit alternativ. Det er metoder, vi bruger. Og jeg kan ikke se, at det er udenfor lovens rammer. Det, han mener, er, hvad der står i islam. Jeg kan ikke se der er noget galt i det, siger Kasem Ahmad.

- Du vil ikke tage afstand fra stening. Du synes, det tjener et formål?

- Tage afstand ? Jeg er stolt af det. Jeg er stolt af min sharialovgivning, jeg kan ikke tage afstand fra min religion, hverken straffesystemet eller sharia, for hvis jeg tager afstand, er jeg ikke muslim mere, siger han.

Se klip fra Deadline i videoen over artiklen.