Tidsrejser bliver en realitet

Den anerkendte astrofysiker Stephen Hawking er overbevist om, at det vil blive muligt at rejse frem i tiden. At komme tilbage bliver dog et problem.

Mulighederne for tidsrejser står ifølge den anerkendte astrofysiker Stephen Hawking vidt åbne, hvis bare vi kan konstruere et rumskib, der kan rejse med en fart i nærheden af lysets hastighed. (© Stock.xchng)

Tidsrejser er ikke det rene ønsketænkning. I hvert fald ikke, hvis man skal tro den velrespekterede astrofysiker og matematikprofessor Stephen Hawking.

I en ny dokumentarserie, som laves af Discovery Channel, fortæller Hawking, at han længe har været overbevist om, at rejser i tid kan lade sig gøre, men at han har gået stille med dørene i frygt for at blive stemplet som en kætter blandt sine forskerkollegaer.

Det skriver CNet News.

Spørgsmålet er ifølge Stephen Hawking ikke om, men hvornår mennesket begynder at rejse i tiden. Måden, vi vil bevæge os i tid, er i et superhurtigt rumskib, så det hele afhænger af, hvor længe det tager os at udvikle et rumskib, der kan rejse meget tæt på lysets hastighed.

På den måde vil tidsrejsende, der har opholdt sig i det hurtigflyvende rumskib et par år, komme tilbage til jorden millioner af år, efter de tag af sted.

Ingen vej tilbage

Metoden virker kun til at rejse frem i tiden, så den virkelige udfordring for de rejsende ligger i at komme tilbage til deres egen tid. Hvordan man løser det problem har Stephen Hawking ikke umiddelbart noget svar på.

I samme dokumentarserie har Stephen Hawking tidligere sagt, at det er sandsynligt, at der findes rumvæsner. Og skulle man møde sådan et under en rejse rundt i Universet, er det nok ikke en god idé at forsøge at kommuniker:

- Hvis fremmede besøger os, så vil resultatet blive meget lig det, der skete, da Colombus kom til Amerika. Det gik ikke godt for Amerikas indfødte, skal han ifølge BBC have sagt.

Facebook
Twitter