Tilfreds anklager går efter fængselsstraffe målt i år til hackere

Anklageren i danmarkshistoriens største hackersag er tilfreds med, at de to tiltalte er blevet kendt skyldige i alvorlig hacking.

Anklager Maria Cingari er godt tilfreds med, at begge tiltalte i CSC-hackersagen i dag er blevet kendt skyldige. (© DR)

Anklager Maria Cingari er tilfreds med, at de to tiltalte i CSC-hackersagen er blevet kendt skyldige i alvorlig hacking.

- Det alvorligste i den her sag handler om alvorlig hacking, og det er de blevet dømt for. Umiddelbart er jeg tilfreds, siger Maria Cingari kort efter kendelsen.

De to tiltalte i danmarkshistoriens største hackersag er blevet dømt efter straffelovens § 263 stk. 3.

Strafudmålingen finder sted fredag klokken 13, efter at anklager og forsvarer har fortalt retten, hvilken straf de mener, de nu skyldige bør få.

- De er jo blevet dømt efter den alvorlige hacking-bestemmelse i straffeloven, og der er jo en strafferamme på op til seks års fængsel. I hvert fald i forhold til hovedmanden, mener jeg, vi er deroppe af, siger anklageren.

I retten kræver anklageren således seks års fængsel til svenske Gottfrid Warg og ikke under to år til den 21-årige medtiltalte dansker.

Ung dansker kun dømt for forsøg på hacking

Den hovedtiltalte hacker, svenskeren Gottfrid Warg, er blevet kendt skyldig i selve hackerangrebet, som blandt andet skaffede adgang til det danske CPR-register.

Den anden dømte, en 21-årig dansker, er udelukkende dømt for et tidligere mislykket forsøg på hacking, da retten ikke fandt det bevist, at han var en del af det angreb, der lykkedes.

Forsvareren for den 21-årige dansker er også tilfreds med kendelsen.

- Jeg er sådan set meget godt tilfreds på min klients vegne. Han er ikke blevet dømt for noget af det, som rent faktisk er sket mod CSC, siger forsvarer Michael Juul Eriksen.

Han vil gå efter en straf på få måneders fængsel til sin klient.

FacebookTwitter