Tillidsmand i Postnord fortæller om lettede postbude

Trods massefyringer er medarbejderne glade for redningsplanen.

Omkring 4.000 kolleger står til at miste jobbet. Alligevel er postgigantens medarbejdere lettede, efter en redningsplan blev præsenteret fredag, fortæller tillidsmand Eigil Johannesen.

Omkring 4.000 kolleger står til at miste jobbet. Alligevel er postgigantens medarbejdere glade, efter en redningsplan blev præsenteret fredag.

- Jeg står med en følelse af lettelse. Når man tænker på, at konkurs er blevet nævnt som en konsekvens for vores virksomhed er det en lettelse, at vi nu har en fremtid, siger Eigil Johannesen, tillidsmand for HK-medarbejderne i Postnord.

Økonomiske problemer

Den danske og svenske stat har i flere måneder forhandlet om, hvordan man skal løse de økonomiske problemer i postkoncernen, som er ejet af Danmark og Sverige i fællesskab.

Fredag præsenterede parterne en løsning, der blandt andet betyder, at antallet af medarbejdere i Danmark skal reduceres med omkring 4.000 mand. Desuden skal budene for fremtiden have både pakker og breve i posttaskerne, der hidtil har været håndteret separat.

- Nu er det op til os at få enderne til at nå sammen. Det er prisen for at få en bæredygtig organisation og dermed redde arbejdspladser, siger Eigil Johannesen.

Fremtiden er nu rolig

Han fortæller, at kollegerne i Postnord er tilfredse med, der nu er skabt ro om fremtiden. Selv om han konstaterer, at antallet af fyringer er ‘voldsomt’.

- Det er en sjovere dagsorden at være med til at redde arbejdspladser. Frem for at skulle afvikle tusindvis af arbejdspladser, som havde været resultatet af en konkurs, konstaterer Postnord-tillidsmanden.