Tiltalt for aflytning i Emilie Meng-sag: 'Jeg hører en lyd fra en kvinde, der siger nej, nej, nej'

Politiet kendte tidligt i forløbet til kvindes aflytning af naboejendommen.

Teenageren Emilie Meng forsvandt i Korsør efter en bytur tilbage i 2016. Hun blev senere fundet dræbt. Sagen er fortsat uopklaret. Arkivfoto. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Politiet var tidligt i forløbet klar over, at en 48-årig kvinde optog lyde fra sin nabo, Finn Petersens, ejendom i Korsør i forbindelse med eftersøgningen af den dengang forsvundne teenager Emilie Meng.

Det er i dag kommet frem i Retten i Næstved, hvor kvinden sidder tiltalt for at have krænket naboens ære ved at foretage ulovlige aflytninger mellem 6. august og 25. oktober 2016.

Kvinden nægter sig skyldig.

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi fik i august 2016 at vide fra kvinden, at hun optog lyde fra naboens ejendom. Det har anklageren, Anne Marie Fink, fortalt i retten.

Kvinden skrev det nemlig i en mail til politiet. Senere talte hun også ad flere omgange med politiet om lydfilerne.

Røg cigaret og hørte lyd

Kvinden begyndte aflytningen af naboens ejendom 6. august 2016, fordi hun mente at kunne høre en kvinde i nød. Det var cirka en måned, efter at Emilie Meng forsvandt.

- Jeg er nede i garagen og ryger en cigaret, som jeg plejer, og der kan jeg høre en lyd fra en kvinde, der siger nej, nej, nej og græder, fortæller den tiltalte kvinde i dag.

Det undrede hun sig over.

- Jeg begynder at tænke, at det er underligt, og så sætter jeg mig ned i min garage i mange timer og begynder at lytte. Jeg kan høre, at der er nogle underlige lyde, som ikke har været der før. Jeg har boet i huset i ti år, siger hun.

Herefter begyndte hun at optage lydene, der i hendes ører lød som råb om hjælp og voldsomme skrig.

Kvinde: Politiet sagde ikke stop

Ad flere omgange sendte kvinden lydoptagelserne til politiet, som lyttede til filerne. Politiet besøgte også flere gange kvinden og ransagede hendes og naboens hjem gentagne gange i løbet af efteråret 2016.

Kvinden fik ikke på noget tidspunkt at vide fra politiet, at optagelserne kunne være ulovlige, siger hun selv.

- Fra første færd har jeg fortalt, hvor min telefon ligger. De siger, at det er der ikke noget ulovligt ved, siger kvinden i dag.

Faktisk mener hun, at en politikommissær dengang sagde god for optagelserne. Det kunne politikommissæren dog ikke huske, da hun vidnede i sagen.

Optagelserne skete blandt andet ved, at kvinden tog en løs mursten ud af sin væg i garagen og lagde sin telefon i hullet. På den anden side af hullet var der et hulrum på ti centimeter, og så begyndte naboens mur.

Hun fik også en diktafon af en form for privatdetektiv, som var sat til at lede efter den forsvundne teenager. Den satte hun på gulvet i garagen. Politiet har også fundet huller andre steder i kvindens ejendom, ligesom flere mursten også på et tidspunkt blev taget ud af væggen.

Sådan lød det i oktober 2016, da Finn Petersens advokat anmeldte aflytningen til politiet:

Politibetjente kunne også høre noget

Emilie Meng forsvandt den 10. juli 2016 og blev først fundet dræbt et halvt år efter. I mellemtiden ledte mange borgere efter Emilie Meng og dannede grupper, der både skrev sammen på sociale medier og mødtes for at lede efter teenageren.

Her kom lydfilerne også til at spille en rolle, for flere fra gruppen hørte lydfilerne, da de mødtes på en brandstation i Korsør. Herefter tog flere med hjem til den tiltalte kvinde for selv at høre lydene.

De lavede nye optagelser, hvor den tiltalte kvinde talte gennem væggen og mente at få svar. Dem lyttede nogle betjente til.

Ifølge kvinden kunne en betjent ligesom kvinden høre en kvindestemme svare, at hun hedder Emilie gennem væggen.

I politiets materiale er der om denne episode noteret:

- Ud fra lydfilerne er det ikke muligt at udelukke, at der kunne befinde sig en pige eller dame i nød.

75.000 i erstatning

Finn Petersens hjem blev under forløbet ransaget fem gange af politiet, som aldrig fandt skjulte rum eller en kvinde i nød. Han har siden fået 8.400 kroner i erstatning og kræver under sagen yderligere 75.000 kroner i erstatning, fordi han føler sig krænket.

Anklager Anne Marie Fink mener, at kvinden skal straffes med en betinget fængselsstraf.

Forsvarer Henrik Stagetorn mener, at kvinden skal frifindes, selvom hun vedstår, at hun har lavet aflytninger.

For hun er ikke trængt ind i Finn Petersens ejendom og har ikke har optaget Finn Petersens samtaler.

- Formålet har været at dokumentere, om der var andre personer til stede i ejendommen – om Emilie Meng skulle befinde sig i ejendommen, siger Henrik Stagetorn.

Politiet har også været orienteret om optagelserne og har ikke grebet ind.

- Det kendskab, politiet har til sagen, bør medføre, at der ikke sker domfældelse i den her sag, siger han.

Derfor har kvinden handlet i god tro, siger Henrik Stagetorn, som også hæfter sig ved, at politiet i første omgang henlagde sagen, fordi de dengang mente, at kvinden handlede for at modvirke et kriminelt forhold.

Der falder dom i sagen efter middag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter