Tiltalt kvinde i lejemordssag: Min kæreste skulle bare overvåges

Det var en ukendt ven, der bestilte lejemordet over nettet, lyder det fra den tiltalte kvinde i retten.

En 58-årig kvinde sidder tiltalt ved Retten i Lyngby for drabsforsøg ved at have bestilt et lejemord over nettet. Kvinden nægter sig skyldig. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Retten i Lyngby var i dag rammen om en sag, hvor selv krimi-forfattere kommer til kort.

Men skal man tro en 58-årig italiensk kvinde fra Hellerup, kunne det aldrig falde hende ind at bestille en lejemorder, som skulle dræbe kvindens italienske kæreste.

Hun er ellers tiltalt for drabsforsøg ved at have bestilt og betalt for et lejemord over det mørke internet.

- Jeg havde overhovedet ingen motiver. Jeg elsker manden, og han er det vigtigste i mit liv efter mine børn, sagde kvinden i retten i dag.

Hun har boet i Danmark i 30 år.

Den 58-årige kvinde forklarede, at hun stadig er kærester med den italienske mand, som hun er tiltalt for at have bestilt et drab på.

De har været kærester gennem flere år, fortalte kvinden, som også sagde, at deres forhold til tider har været stormfuldt, fordi de begge er fra Syditalien.

Tiltalt kvinde: Ven bestilte lejemord

Anklageren bad kvinden forklare, hvorfor der er bestilt et lejemord og betalt for det i den digitale valuta bitcoin.

Her lød det fra den lyshårede kvinde, at hun havde haft en personlig relation til en anden mand ved navn 'Luc', som blev en form for ven. Han havde hørt på hendes stormfulde følelser i forholdet til italieneren, og hun havde også fortalt ham om italienerens utroskab.

’Luc’ ville hjælpe kvinden med at få sat en overvågning i værk af italieneren, så hun kunne finde ud af, hvad italieneren gik og lavede, fortalte kvinden i dag.

Det ville ’Luc’ gerne gøre for sine egne penge, men for at det kunne sættes i værk, skulle kvinden veksle og overføre bitcoins svarende til 29.300 kroner digitalt.

Det accepterede kvinden, fortalte hun i dag i retten.

Den tiltalte kvinde vidste ikke, at ’Luc’ i virkeligheden brugte hendes computer til at bestille et lejemord på kæresten.

- Jeg ved ikke, hvad der skete i hovedet på ham. Manden var åbenbart ikke særlig rask i hovedet, sagde kvinden og fortalte, at ’Luc’ efter hendes opfattelse også var forelsket i hende og derfor misundelig på forholdet til italieneren.

Kvinden afviste at have set den side på tor-browseren, hvor man kan bestille lejemord.

- Jeg så den først, da jeg blev anholdt, lød det fra kvinden.

Kvinden har dagen igennem ikke kunnet identificere ’Luc’, der dog ifølge kvinden er albansk og bor hos en ven i Ballerup, når han er i Danmark for at lave forretning.'

Hun havde mødt ham tilfældigt på Kultorvet året før, og han kontaktede hende altid ved at ringe fra ukendt nummer eller taletidskort.

Anklager tror, sms er falsk

Et centralt element i sagen i dag handlede om en sms, som politiet har modtaget fra den tiltalte kvindes forsvarer.

Sms’en er sendt til den tiltalte kvindes søn i sommer og fremstår som om, den er sendt fra ’Luc’.

I sms’en står der blandt andet:

”Hej søde, hvor er du? Jeg har ledt efter dig hjemme og alle andre steder... Jeg er bange for, at det, jeg gjorde bag din ryg, har givet dig problemer… Det var forkert at træffe beslutninger på dine vegne mod din vilje… Du spilder din kærlighed og trofasthed på én, som ikke har fortjent dig… Jeg håber, du en dag kan tilgive mig. Luc.”

Anklageren forsøgte imidlertid på dagens retsmøde at så tvivl om sms’ens ægthed.

Der er nemlig efterfølgende blevet fundet en håndskrevet note i kvindens fængselscelle, som anklageren mener er en instruktion til andre om at sende falske sms’er og opkald, som om de er fra den ukendte ’Luc’.

På den håndskrevne note står der blandt andet:

”Husk, jeres mobiler skal aldrig befinde sig i nærheden af, hvor opringninger og sms bliver sendt fra! De tjekker mast. Det var helt fint sidste gang. Ingen kamera på indkøbsstedet og ingen af jeres mobiler på stederne, (heller ikke når man køber kortet!). Smid kortet og det hele ud som sidst… Opfør jer med hinanden, som om det hele er sandt. (hjerte)"

Kvinden afviste anklagerens beskyldninger, og forklarede, at hun alene havde skrevet noten for at rense sit sind for frustrationer.

Hun understregede, at hun aldrig kunne finde på at smugle en seddel ud af fængslet.

- Jeg ville aldrig nogen siden kunne forestille mig at involvere mennesker i sådanne nogle ting, sagde hun.

Retssagen fortsætter i morgen, hvor blandt andre den italienske kæreste som skulle være dræbt, skal afgive forklaring.