Tiltalt for trafikdrab på femårig pige: Kvæstede to kvinder i anden ulykke

Den 21-årige mand er tiltalt for to alvorlige ulykker. En på Peter Bangs Vej sidste år og en ulykke på Vesterbro for over to år siden.

28. oktober 2020 blev en kun femårig pige dræbt på Peter Bangs Vej i København. Hun kom gående med sin mor på fortovet, da hun blev ramt. Arkivfoto (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Da en 21-årig mand ramte og dræbte en kun femårig pige på Peter Bangs Vej sidste år, var det ikke den første trafikulykke, han var involveret i.

Under dagens retsmøde i Retten på Frederiksberg fortalte den 21-årige mand om en over to år gammel trafikulykke på Vesterbro i København.

- Jeg føler ikke, ulykken var min fejl, fortalte den unge mand i retten om uheldet på Vesterbro.

Ifølge anklageskriftet blev to kvinder kvæstet i Vesterbro-ulykken, der skete i januar 2019.

En ung kvinde fik kraniebrud og flere ansigtsskader. Derudover fik en ung mor, som også sad i bilen, brud på flere dele af kroppen, og hun lå i kritisk koma i fem uger.

Fart og alkohol i blodet

I retten forklarede den 21-årige mand, at han i timerne forinden ulykken på Vesterbro havde drukket et par cocktails med sin kæreste, da hans kammerat ringede og ville have ham til at komme til Valby.

Han satte sig derefter ud i sin bil.

- Jeg tænkte ikke over det. Jeg følte mig ikke beruset. Jeg følte godt, at jeg kunne køre bilen, lød det fra den 21-årige mand i retten.

Han forklarede, at han kørte fra Østerbro mod Valby, og han indrømmer, at da han kom til Ingerslevsgade, så kørte han en smule for stærkt.

- Idet jeg kommer kørende, svinger en bil ud foran mig, fortalte den tiltalte.

I den anden bil sad en mand, de to unge kvinder og et lille barn. Manden og barnet kom ikke til skade ved ulykken.

Ifølge anklageskriftet skulle den 21-årige mand have kørt mindst 86 kilometer i timen på en strækning, hvor man maksimalt måtte køre 50 kilometer i timen.

Derudover blev der ifølge anklageskriftet udtaget en blodprøve knap to timer efter ulykken, som viste en promille på mindst 1,09.

- Ville det have været nemmere ikke at ramme, hvis du havde kørt langsommere, spurgte anklagemyndigheden.

- Jeg havde stadig ramt dem. Om jeg så havde kørt 50 kilometer i timen, så ville have ramt dem, sagde han i retten.

Manden forklarede flere gange, at han ikke kunne se andre mennesker eller biler på vejene.

Han erkendte under retssagen, at han var fører af bilen, og at han havde drukket alkohol og lidt for hurtigt, men afviste, at der var tale om hensynsløs kørsel, som anklagen lyder på.

Sag kom aldrig for retten

Flere medier herunder DR Nyheder har tidligere beskrevet, at den over to år gamle sag fra januar 2019 aldrig kom for retten før ulykken på Peter Bangs Vej i oktober sidste år.

Sagen var ellers klar, men på grund af flere misforståelser mellem anklagemyndigheden og Københavns Byret blev sagen ikke berammet.

I forbindelse med ulykken på Peter Bangs Vej er manden tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Ifølge anklagemyndigheden var han påvirket af både lattergas og kokain, da han ramte den lille pige på fortovet. Pigen blev dræbt på stedet.

Den 21-årige mand nægter at have været påvirket, men han erkender uagtsomt manddrab.

Han sidder udover de to ulykker tiltalt for en række andre forhold, som omhandler blandt andet narko og trafikforseelser.

Sagen fortsætter mandag, hvor en række vidner skal fortælle om ulykken på Peter Bangs Vej.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk